När vi badade

Jag har nästan glömt att berätta om när vi badade på Vattenpalatset i Lerum för ett par veckor sedan! Cissa var snabb och la upp bilder och berättade lite om vår eftermiddag så jag kände ingen press att skynda mig skriva om det. :)

Natalie var extremt förväntansfull när vi kom dit, det var bråttom bråttom att få av kläder och bandage. När de var av så skulle badbyxor och solskyddskläderna på (eftersom de är långärmade och långbenta) och sist men inte minst badskorna. Hon skulle absolut inte kunna vara barbent eller barfota för då skulle huden bara åka av så snart hon gick emot någonstans.

Som skydd hade hon dessutom några rena fräscha bandage. På ena armbågen och ena knät fanns det sår som inte läkt ihop helt och jag vill både skydda Natalie så hon inte får in något skit där plus att jag inte vill att sårvätska ska komma ut i badet heller. Jag chansade därför på att sätta dit det nya förbandet Mepitel Film, rätt över såren... Jag trodde att det skulle bli problem att ta bort dem efteråt men det gick toppenbra! Runt om såret satt det fast lagom bra men det fastnade inte alls i såret. Så jäkla bra! Nu har jag också fått klartecken att beställa det min vanliga väg via Hud på sjukhuset, tack för det!!

På fötterna satte jag Mepilex Transfer så skorna inte skulle skava av hud någonstans. Hon har flera områden på sina fötter som lätt går sönder för minsta lilla. Det var en mycket otålig tjej som försökte klä sig själv i alltför snabb takt medan jag försökte få på alla skydd.

Jag tror hon darrade när vi gick in badhuset, inte bara för att hon var lite kall efter duschen, utan av spänning. Ögonen var stora som tefat! När vi gick ner i vattnet satt hon som en boaorm runt halsen på mig... Jag försökte att inte pressa henne för hårt, hon är en tuffing så jag trodde det skulle lossna lite vartefter. Hon fick titta på Hugo och Theo som busade runt plus att Molly visade alla sina konster. Mot slutet av badandet hängde hon över en "korv" med armarna och simmade nästan helt på egen hand, jag hade bara en stöttande hand under bröstet/magen. Vilken tuffing hon är!!

Hon bestämde sig snabbt för att lita fullt ut på både Cissa och hennes dotter Linnéa så jag fick vackert simma omkring själv i bassängen plus att jag kunde busa lite med Hugo. Det var knappt så jag fick ta tillbaka Natalie, hon ville inte komma till mig!

Efteråt la jag om allt i duschrummet på ett skötbord av formatet hängmatta på två stänger. Det är ju inte som hemma där man har allt i sina perfekta ordningar men det funkade ändå väldigt bra måste jag säga. Natta fick en MiniMax och vårt badsällskap underhöll henne på bästa sätt medan jag la om "i racerfart". Så snabbt har en omläggning aldrig gått förut. Jag brukar pilla bort förhårdnader, klippa bort lös hud som hänger i flärpar, klippa naglar, smörja, pyssla och fixa. Nu var det mera "smacka på grejerna och åk hem". Hon höll ihop det humörmässigt så det gick jättebra. Det här kommer vi göra om kan jag lova, kanske får vi lika trevligt sällskap som sist? :)

Det kan bli lite klent med uppdateringar denna vecka eftersom jag kommer jobba mer än vanligt plus att vi ska åka bort över helgen. Men jag är snart tillbaka på banan igen! ;) Tack för att just du läser och extra tack till Saskia för kommentaren på förra inlägget, det är bland annat därför jag skriver. Det känns värdefullt att personer i vår närhet känner precis så som du skrev.

Kommentarer

Unknown sa…
Klart vi gör om det! Hör bara av dig när det funkar!

Hon var verkligen jätteduktig och att lära sig simma helt på egen hand kommer inte bli några som helst problem för din lilla vilding! ;-)

Kram
Anonym sa…
Låter härligt att det var så lyckat! Ser framemot att ses snart! Kram Märith =)

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)