Tandhygienisten och helg

I fredags var det dags att träffa tandhygienisten. Natalie går dit c:a var sjätte vecka och det finns alltid mycket plack att ta bort. Vi borstar "noggrant" morgon och kväll varje dag utan undantag men tandborsten är en specialtandborste som är supermjuk och den får inte med sig allt. Trots att den är så mjuk måste Natalie ändå många gånger få smärtlindring för att vi ska kunna borsta över huvud taget. Att gå till tandhygienisten och få lite bortputsat så ofta det går är med andra ord jätteviktigt. 

Hon ligger stilla när det surrar men så fort den stängdes av så var det som det kröp i hela kroppen på Natalie, hon hade jättesvårt att sitta still den här gången. Tålamodet är ändå väldigt bra måste jag säga, 40 minuter tog besöket och en stor del av den tiden satt hon i stolen.

Och vid gott mod är hon!

Frisyrfrågorna är oändliga "mamma kan du...." och så försöker hon komma med nya idéer, det ska vara tofsar och flätor till höger och vänster. Ny sedan en vecka tillbaka är att hon vill borsta håret själv rätt ofta och dessutom har hon börjat göra tofs helt själv. Hon petar och grejar med fingrarna, är väldigt noggrann. Sen kan hon så klart inte göra några hårda tofsar så efter en kvart är det dags att göra om den. Men bara att kunna göra en tofs själv är en framgång så klart!

Vi grillade lite i helgen, så himla gott - det gäller att utnyttja det fina höstvädret!

Den här killen har det varit lite extra synd om i helgen, han har missat innebandylägret som han sett fram emot. Träning, bad i Kåsjön, lekar, övernattning, film, godis och matcher. Han har varit snorig i 1,5 vecka och i torsdags eftermiddag såg det ut som att febern var på väg. Han har varit hängig och det gick tyvärr inte att släppa iväg honom på lägret. Den uppblåsbara madrassen ligger där retfullt uppblåst i vardagsrummet och påminner om att den inte blev använd den här gången. Han har ändå tagit det bra, mungiporna neråt men han förstår att det inte går att träna när man är i det skicket han är. 

Jag laddar för några dagar i Paris, det är dags för debra-kongress igen och jag ser verkligen fram emot det efter att ha deltagit för första gången förra året. Det är väldigt givande att möte människor från hela världen som har EB som arbetsområde och/eller som största intresse, spännande att ta del av hur man jobbar på olika håll i världen och de senaste forskningsrönen mm. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)