En vecka på Kap Verde del 1

Tänk att en vecka kan gå så fort! Jag hade gärna stannat en vecka till även om det är trixigt att vara på sol och badsemester med EB. Omläggningarna blir besvärligare eftersom jag inte har ett justerbart skötbord där jag kan lägga om henne utan får stå på knä på stengolv eller sitta på en balkongstol framför sängen hon sitter på. Det har dock fungerat bra även om ett par sår på ena handen geggat sig och vägrat läka. 

Natalie fick testa på bad i havet men mestadels blev det pool eftersom vågorna i havet var så höga att de till och med fällde omkull oss vuxna. Sol och bad i kombination är bra för sårläkningen men det är en press att låta henne bada eftersom vi hela tiden är oroliga för att hon ska skrapa i någonstans. När hon badade i havet fick hon ha alla vanliga bandage och även vanliga tubgaskläder på sig, vid poolen däremot har jag lagt om på ett annat sätt med Mepitel film och helt utan tubgas eller gasbinda. Utanpå det har hon solskyddskläder med långa armar och ben som skydd på den lättskadade huden. 

Natalie har ett fantastiskt pigment och behöver inte många minuter i solen för att få lite färg. Det ser härligt ut och även de relativt nyskadade områdena på t.ex. näsan har fått färg. Händerna är väldigt bruna och även de delar som inte var såriga ser friskare ut på något sätt. Vi vill ha mer sol! :)

På mini-klubb fick hon tillverka en kjol, vita lakan som målades med krita och sedan rev man revor upp mot midjan.

Poserar framför havet och var inte helt bekväm. Med all rätt eftersom vågen som smyger sig upp bakom (fotograf mamma var inte snabb nog i reaktionerna) sköljde över hennes skor och fötter! Woooops!

Inför premiärbadet i havet, försöker se säker ut och håller pappa i handen. Först ett oroligt "aaaaaah" och sedan gallskrik i högan sky, efter några sekunder fick Darko lyfta upp henne. Ha ha ha!

Det blåste en del och när det var växlande molnighet blev Natalie frusen så fleece-tröjan åkte på!

Natalie pausar i solen efter bad och Hugo valde skuggan en stund.

Nergrävda på stranden! Darko hade sand i örat i flera dagar efter detta....

Nöjd med att sitta på en solstol och måla medan brorsan och kusinerna busade i vågorna eller grävde i sanden.

Tänk att det är så kul att gräva gropar, bygga murar runt, hoppas på att havet ska skölja upp och skapa en damm för att sedan konstatera att havet sköljde bort hela bygget... och sedan börja om igen!

Kortspel i skuggan.

Vi har haft sköna dagar med mestadels sol och vind varje dag. En natt/morgon åskade och regnade det och dagen efter var lite svalare och några skurar kom. Det är lurigt när man går ut på förmiddagen ganska oskyddad i tron att det ska vara moln hela dagen. Ett par timmar senare är det strålande sol och jag som är rätt känslig när jag är som vitast lyckades bli lite röd på bröstet första dagen då jag hade v-ringad t-shirt på mig. Annars var det ingen galen sol, tänker man sig för och smörjer alternativt använder solskyddskläder och solhatt var det inga bekymmer. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)