Zyx för sårig hals

De spännande dagarna med inskolning på skolan fortsätter och idag skulle vi vara där på förmiddagen inklusive lunch. Dagen började dock med att Natalie fick panik efter första skeden yoghurt. Ett sår längre ner i halsen sved rejält när hon svalde maten och direkt sa hon att hon inte ville äta något alls eftersom till och med vatten sved. 

För en tid sedan rekommenderade Natalies tandhygienist att vi skulle testa att ge Zyx när mun och hals gör ont och det verkar hjälpa henne bra i de här lägena. Hon fick suga på en tablett i ungefär en kvart och sedan kunde hon sakta men säkert äta upp sin yoghurt. 

Att göra i ordning Natalie tar en bra stund längre än ett barn som inte har EB och om något går snett, som att halsen krånglar, så går tidsplanen åt skogen. Vi har inte hjärta att väcka henne tidigare än vi redan gör för att ha marginaler så när sådant händer blir vi försenade helt enkelt. Det händer med jämna mellanrum...

Utsiktsplats! Idag var det fri lek på morgonen innan uppropet och strax innan det var dax för utelek studsade Natalie runt som en studsboll innan hon sjönk ihop helt slut i min famn. Hon är så uppe i varv över denna skolstart så det är något helt enormt. I morgon är det då dags för själva ceremonin på skolgården där förskoleklassbarnen får tåga genom en portal och ta emot en ballong som sedan släpps gemensamt. Hon bubblade av förväntan när hon skulle somna ikväll. "Då kommer mina nya kompisar vara där också hoppas jag." Jag tror hon menade flickorna som hon lekte med idag, två jättegulliga tjejer som var väldigt måna om att få med Natalie i leken och väl genomtänkt valde lekar som passade Natalie. Urgulligt! :))

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)