EB-loppet 2019

Sista veckan innan loppet regnade det en del och det är bra eftersom det blir lite gegg i skogen vilket de allra flesta tycker är ett skojigt inslag. Dock blir man lite orolig över vädret för ingen vill ha spöregn under själva evenemanget! Det klarnade upp fint på lördagen och vi fick både solglimtar och små stycken av blå himmel. Nog kom det några små droppar precis innan start men det var knappt så det märktes, tur med vädret med andra ord - igen!

Utlämningen i år var något enklare än tidigare då årets produkt var en buff jämfört med tidigare två år då vi hade tröjor och då måste man kolla storleken på varje anmäld samt leta i lådor och påsar. Nytt för i år är att EB-loppet blivit en egen förening med egna bankkonton och swish vilket gjorde det väldigt enkelt för oss att ta emot efteranmälningar. Vi sålde också extra buffar på plats med swishbetalning även på dem, jättesmidigt!

Daniel assisterade vid utlåningen av Icebugs skor och vi hade en del som valde att provlöpa dem, ett uppskattat inslag! Innan start hade vi också utlottning av fina priser från Icebugs med hjälp av startlistor och en slumpgenerator i mobilen där alla som var på plats deltog i dragningen. Några vann presentkort till Icebugs webshop och andra vann deltagande i något av Icebugs fina lopp. Det skrattades gott när vi hade mer än en som tackade nej till utmaningen i att ställa upp i ett lopp men det höjde även stämningen och spänningen att lottdragningen pågick lite extra länge!

Här går starten för årets nya sträcka, 15,5km tuff traillöpning och vi var jätteglada över att se så många välja den - efteråt fick vi också fin feedback på bansträckningen, löparna var mycket nöjda (ja här är det löpning som gäller då det skulle ta för lång tid att gå). Självklart återkommer den nästa år och kanske hittar ännu fler hit och är med nu när den är utprovad?

Här forsar löparna på 10,5km iväg och det är en sträckning som innehåller lite blandat underlag, både grusväg och stig/trail. Även denna är populär bland löparna och efteråt kan man höra dem diskutera med varandra om vem som först ledde när det var grusväg men sedan kom de in i skogen och då sprang kompisen med trailvana förbi och drog ifrån. Här har vi även några som promenerar varje år och även om det tar ett par timmar så fungerar det fint.

Starten för 3,1km är den med störst bredd i deltagare. Det är alla åldrar och allt från strosande barnfamiljer till inbitna löpare som pushar tempot. Här kan man också delta ifall man har barnvagn, rullator eller rullstol genom att gå halva och sedan vända och ta samma väg tillbaka eftersom andra halvan är på stig i skogen.

Härliga Sigge var med i år igen och såg så här nöjd ut efter målgång med husse Anders som jobbar på Mölnlycke Healthcare! Sigge är en go kille som gärna låter sig klappas av barnen som kommer fram.

Snyggt skvätt ända upp på ryggen efter loppet!

Somliga hade hittat fina gegghål ute i skogen och jag gissar att de gick fram till Kåsjön en stund senare för att skölja bort det värsta.

Natalie visar upp den fina buffen som kan varieras mycket, gå gärna in på EB-loppets hemsida och köp en du också - hela slanten går till forskning!

Avslutar med en härlig groupie från höstlovet då vi åkte upp till Stockholm några dagar för att äta gott, besöka slottet och shoppa lite. Självklart gjorde vi lite reklam i våra fina EB-loppetmössor som fina Made by Jinna specialtillverkat till oss som driver loppet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)