Blanda egen koksaltlösning

Idag behövde jag tvätta ett smutsigt sår och insåg att jag inte har någon koksaltlösning hemma. Jag googlade det och hittade så klart på nätet! Blanda så här: 1 kryddmått salt i 1 deciliter ljummet vatten. Jag fick röra runt lite men det löser sig lätt. Sen tog jag en dos-spruta och spolade rent såret med lösningen, det funkade jättebra!

Kommentarer

Anonym sa…
Vet inte om det har någon betydelse efter som du tvättar utvärtes sår men jag har hört att man ska koka vattnet först så lösningen blir mer steril. Ett litet tips bara.
Hej! Lästa här: http://xn--koksaltlsning-pmb.se/recept-p%C3%A5-egen-koksaltl%C3%B6sning att det kan vara bra att koka koksaltlösningen så den blir steril. Men den håller sig bara steril i 24 timmar enligt sidan :) Bra blogg!
Jenny sa…
Hej,

Ja det står lite olika här och där på nätet. Jag tänker att vattnet i kranen är något jag tvättar mig med och dottern badar i det och om jag då tillsätter lite salt så kan jag fortfarande tvätta mig och henne med det. Kanske beror det på vad man ska ha lösningen till, är det extra noga till t.ex. ögonskölj?

Jag läste följande på 1177 nu idag:
"Man kan också göra lösningen själv genom att lösa upp en milliliter – ett kryddmått – salt i en deciliter vatten" på denna sida om förkylningar, ser inget om krav på kokning:
http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Forkylning-hos-barn-vad-kan-man-gora-sjalv/

Tack för hälsningen på detta mycket gamla inlägg! :)))

Mvh
Jenny

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)