God Jul - Merry Christmas!

Jag önskar dig en riktigt God Jul!
Här är det uppesittarkväll med BingoLotto och lite gott. Natalie fick spela ettans Bingo innan hon gick och lade sig, Hugo hann med treans innan han fick krypa ner. De är lyckliga och speedade, precis som det ska vara dagen före den stora dagen!

Förra året firade vi jul i Örebro, året innan dess i Slovenien. Natalie tyckte det var viktigt att tala om för tomten att i år är vi faktiskt hemma så denna lapp sitter nu upptejpad utanför vår ytterdörr! :) 

Vi har för andra året i rad skippat julkorten och sätter i stället in en slant på Barncancerfonden. Ett frankerat kuvert har dock lämnat detta huset, i går faktiskt. Det var inte ett julkort. Det var ett brev till Versamhetschefen för Hud på Sahlgrenska. De har återigen gett sig på att börja tjafsa om förbanden till Natalie, jag fick ett riktigt obehagligt samtal av Vårdenhetschefen för en dryg vecka sedan. Jag blir väldigt ledsen och upprörd över att de kan med att ringa och ifrågasätta vilka förband Natalie behöver, hur många olika sorter det är och vad de kostar. Denna gången fick jag till och med en summa på vad min senaste beställning kostade kastad i ansiktet. Det är som att jag ska be om ursäkt för att jag har en svårt sjuk dotter som jag sköter all sårbehandling på helt själv. Jag ska minsann inte sitta här och tro att jag kan beställa av de förband som finns upphandlade i Västra Götaland! 

Jag vill minnas att jag skrivit om detta förut, vid ungefär samma tidpunkt på året. De är himla duktiga på att lyckas önska God Jul och Gott Nytt År de där cheferna. Budget. Troligen det enda som de tänker på. Vårdenhetschefen sa det ordagrannt till mig när jag försökte förklara för henne att det är orimligt att ringa till mig och diskutera vad det kostar: "jag ser ju bara siffror". Just det. Kanske skulle lyfta blicken lite och se människan i andra änden av siffrorna? Patienten? Föräldern som gör deras jobb? För JAG valde faktiskt inte att bli sårsjuksköterska men ändå står jag där och lägger om enormt svårläkta sår varje dag. Med bravur dessutom enligt de inom sjukvården som förstår EB. Natalie ser väldigt fin ut för sin diagnos får jag höra. Jag försöker fokusera på de positiva orden och den uppmuntran jag får, men det är väldigt svårt när det kommer folk och stampar ner en i skosulorna. Väldigt svårt.

Kommentarer

Cecilia W sa…
God Jul pa er fran en svenska I England! Jag har inte kommenterat pa bloggen tidigare men ar en stor beundrare av hela er familj som lyckas leva ett sa aktivt, innehallsrikt och 'vanligt' liv trots Natalie's sjukdom. Vad otroligt trakigt att hora fran sjukvarden att Natalie's vard kostar for mycket :(. Inte nog med att ni har ett litet barn som kampar dagligen med ofta svar smarta, nu far ni hora att man ar ovillig att hjalpa henne lindra smartan pa basta satt och forsoka hjalpa henne leva sa normalt som möjligt. Det ar ju darfor vi betalar sa hoga skatter I Sverige - for att de som behover mer hjalp an man sjalv ska kunna fa det! Du kanske kunde skicka nagra av de otacka bilderna pa Natalie's sar du ibland lagger upp pa bloggen till chefen och forklara précis vilka forband du anvant, och tillagga att om det ar nagot specifikt som fortfarande ar oklart sa ar hon valkommen att medverka pa en 2-timmars (eller den tid det nu tar) bad+saromlaggning for vidare forklaringar. Stora kramar till er, och tack for en intressant och inspirerande blogg! Cecilia
Unknown sa…
God jul på er!
Håller med ovanstående talare, lite bilder i mailboxen till den chefen skulle nog behövas! Otroligt att man ska behöva bråka om självklarheter. Hoppas det löser sig och att ni slipper bråka lika mkt som sist! Många julkramar från oss i Örebro =)

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)