Kliande utslag och Verum Hälsofil

Ibland får Natalie kliande utslag under sina förband, det blir väl för instängt att ständigt ha stora delar av kroppen väl inpackade. Många gånger är det fötterna som drabbas men det kommer vart som helst egentligen. Hennes hela och friska hud tycker inte om att ha förband på sig samtidigt som sår och nyläkt/lättskadad hud kräver noggranna omläggningar. Det är moment 22, hur man än gör så blir det fel på något sätt. 

Ibland räcker det att lufta, ibland smörjer jag med Mildison. Nu har hon dock fått fler och större utslag än vanligt och det kliar mycket. Då brukar jag sticka till affären och köpa Verum Hälsofil!

Vänster fot med kliande röda eksem på mitten. Nästan läkt stortå syns också, oftast hinner huden på toppen på stortån bara precis bli hel innan det går sönder igen. Ibland har hon dock perioder med hel stortå, otroligt skönt för det kan göra rätt ont i skor.

Höger fot har diverse spridda prickar i olika faser, mitt på har de nästan läkt ut men det kliar fortfarande lite.

Fotade även hälen som inte har eksem men förhårdnader och blåsbildning i olika stadier. Detta är hennes sämsta häl, det är den här hon sparkade sönder en av de första nätterna på neonatal som nyfödd. 

"Innehåller miljarder unika bakterier!"
Ja precis, som hjälper till med både det ena och det andra. 
Jag har hört tips om att dränka ett trosskydd i filen för att lindra och läka ut upprepade urinvägsinfektioner, har dock inte testat själv.

Hällde ut fil på non woven-kompresser

...la sedan på dem på fötterna.

Nu återstår att se hur det ser ut nästa gång jag öppnar, förhoppningsvis har eksemen börjat gå tillbaka. Hon har inte klagat på klåda igår och idag så förhoppningsvis är det redan lite bättre. När jag öppnar förbanden och de lyfts från huden brukar det börja klia, det är som att låta bli ett myggbett en hel dag och sedan råka gå emot något och så börjar det klia igen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)