Vikariesnurren på skolan och massa sår

Natalies ordinarie resurs är sjukskriven och hon har då haft en ordinarie vikarie som varit med henne mestadels. Dock tycks skolan ha kommit in i något av en ond cirkel när det gäller personal. En av lärarna slutade vid årsskiftet och det var hon som var backup för Natalies resurs. Sen har man pusslat med fritidspersonalen fram och tillbaka mellan avdelningarna i väntan på en ny som skulle börja plus att folk så klart blir sjuka i diverse smittor. Slutligen var ordinarie vikarien borta ett tag och då fick andra hoppa in och så vidare och nu kommer vikarien troligen inte tillbaka alls.

Till slut kände vi att nu går det inte längre. Jag hörde av mig till rektorn och sa att nu måste han styra upp detta så vi får ha en ordinarie vikarie som kan lite mer för Natalie skadade sig jätteofta och hon blir själv osäker med all rotation på personal. Hon vågar inte säga till när hon har en blåsa för hon känner att den som har hand om henne kan ändå inte lägga om den. En dag gick hon med en jätteblåsa på foten utan att säga till för hon litade inte på den tjejen som hade henne den dagen... Hon kommer dessutom hem och ber om ursäkt för att hon glömt olja i munnen innan maten och för att hon bara bytt vantar en gång under dagen osv vilket inte är hennes ansvar att komma ihåg.

Det blir en väldig press på oss när det inte fungerar på skolan. Skolan och personalen runt Natalie är navet i vår vardag, själva nyckeln till att vi ska kunna jobba och få ihop hela livspusslet. Det är jobbigt att veta att idag lämnade jag in henne till vikarie som den ordinarie personalen knappt hunnit visa hur allt fungerar. Det är som gjort för att olyckor ska hända, och de har hänt också.

Nu håller vi tummarna för att rektorn får tag i en ny vikarie som både har förmågan att tänka proaktivt och dessutom inte är rädd för att sticka blåsor...

Sårstatusen är fortsatt halvdålig med tanke på allt som gått sönder på sistone i kombination med att alla sår tycks bli kladdiga nu en period. Varför blir det så? Är det nedsatt immunförsvar i kroppen, bärs infektioner runt där inne med blodbanan eller hur fungerar det? Ibland är det som att det kommer inifrån för alla sår kan ju rimligen inte utsättas för yttre påverkan så de blir infekterade samtidigt...

Jag har kört en omgång med Sorbact gel, som jag tycker är väldigt bra att kombinera med Mepilex-produkterna, och det har hjälpt bra. När man lyfter bort det gröna nätet så sitter allt kladd i det och under finns en ren och fin såryta. Har du inte testat så rekommenderar jag gärna det! Ett bra komplement till PolyMem-förbanden som också jobbar mer aktivt med infektioner och kladd.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)