Kalasdax

Denna bilden tog jag för ett tag sedan när Natalie var på kalas hos en klasskompis. Tjejerna åt på McDonalds och sedan gick de på bio. Jag tyckte det var en sån bra variant på kalas, lite lugnare men ändå himla spännande och kul! Jag försökte övertala Natalie till att ha ett sånt kalas också men det gick inte hem. Jag lirkade och lirkade men det fanns bara en typ av kalas som hon vill ha och det är på lekland. Så klart... det jobbigaste stället av alla att vara på när man har ett barn med EB. Vi vill dock undvika att säga nej för ofta p.g.a. sjukdomen så då fick det bli buskalas på lekland. 

I fredags var det dax, jag bokade en fredagkväll för jag tänkte att ingen "vettig" förälder tar med sig barnen fredag kväll efter jobbet när man själv är trött och längtar hem till soffan och går till ett lekland. Jag hade rätt så detta får bli dagens tips till er med barn som inte klarar av att vara på lekland när det är för stimmigt! Det var ett kalas till som hade börjat tidigare och sedan var det några ströbesökare bara, mot slutet var vårt gäng i princip helt själva. Perfekt! Jag kunde släppa Natalie helt och behövde inte följa efter, hon fick leka som hon ville med sina kompisar utan övervakning. 

Här sitter hon som en drottning på sin tron i prinsessrummet på Barnpalatset i Gamlestan. Jag tänkte först boka i Sisjön eftersom det är lite mindre och Natalie gillar det stället. Dock var personalen i Sisjön extremt ovilliga att svara på frågor över telefon och jäkligt stressade allmänt. Jag kom ihåg att jag hört andra föräldrar klaga på bemötandet i Sisjön så jag bokade på Barnpalatset i stället. De var jättetrevliga och tillmötesgående plus att det är mycket närmre för oss så jag var nöjd med valet! Kalaset blev väldigt lyckat och även om hon hade ont i en fot, en handled och ett finger när vi åkte hem så var det inget som inte skulle ha hänt hemma. Det var ställen hon har problem med rätt ofta och det berodde inte på att hon lekt vilt och slagit i någonstans utan det var ren otur att det uppkommit under de timmarna vi var där. Jag tror vi kallar det ett skadefritt kalas!

Fin bild från påskhelgen då vi gick en promenad vid Delsjön. 

När vi närmade oss Bertilssons stuga så stod där flera brandbilar som man fick undersöka och provsitta. Natalie satt först stentjurig i sin rullstol och vägrade gå och titta. Jag vet att hon egentligen gillar de typen av aktiviteter men att hon ibland har en barriär att ta sig över, hon får för sig att hon inte ska av någon anledning. Jag mer eller mindre tvingade henne att resa sig och efter 10 sekunder var hon överlycklig och skulle kolla allt och klättra, provsitta mm. Lilla tokfia, jag visste ju det!

Här provas stegbilen. Egentligen ville hon klättra upp på stegen också men det fick man ju så klart inte, ha ha!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)