Hjälp mig INTE upp!

Vi brukar säga att man inte ska fånga Natalie om hon ramlar för då finns risken att man skadar henne mer än man hjälper henne beroende på hur man får tag. Ibland är det bättre att hon får falla "på egen hand" för hon reder ofta ut det väldigt bra.

Sen har vi det där med att hjälpa henne upp. Samma sak gäller där, låt henne reda ut det själv för det är så stor risk att hennes händer går sönder om man hjälper henne upp genom att sträcka ut en hand. Det hände idag, Hugo ville vara snäll och hjälpa henne resa sig upp när de var på studsmattan. Det är inte så att han varit oförsiktig och tagit för hårt, hennes händer är helt enkelt så sköra att de går sönder jättelätt.

När vanten kom av anar man ett rött område vid lillfingret, det är oftast just där det går sönder om någon hållit henne i handen för hårt eller tagit tag på något sätt. 

Det gjorde ont att sticka den men nu har hon en ny idé i huvudet, att ta hål i öronen. Bara för att jag sa att jag tycker hon är för liten, att det kommer vara för tufft att göra hålen, så är hon mer bestämd än någonsin att bita ihop. Hon sa inte ett pip, stirrade stint rakt fram med sammanbiten min. Tuffa starka lilla tjej! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

EBAW2012: Möt Tille och mamma Therese

Sår mellan fingrarna (starka bilder)