Skolavslutning

Som vanligt inför skolavslutningen så kollar man väderappar och annat för att lista ut hur det ska bli och det såg inte bra ut några dagar innan. På den stora dagen var det dock uppehåll och en hel del sol i slutändan även om det helt klart var riktigt kallt så fort solen gick i moln under förmiddagen. Barnen sjöng och dansade och hade diverse uppträdanden, både på skolgården och i klassrummen. Jag var med Natalie i klassrummet och direkt när det var klart gick jag över till Hugo och såg de sista minutrarna i hans klassrum. Efter det var det tårtkalas på gården och då satt jag också med Hugo så han fick sin egentid.

Det är svårt det där när man har två barn på samma skola med avslutning samtidigt, man vill ju vara hos båda. Nästa år går Hugo ut femman och blir "utsparkad" eftersom 6-9 går i högstadiedelen av skolan i andra byggnader en bit bort. Det blir stort för honom! Båda barnen fick vinka av lärare, Hugo för att en av hans lärare sagt upp sig och byter skola, Natalie för att skolan omorganiserar och flyttar runt lärare och klasser byter klassrum mm.

Så här fina var Natalie och Hugo och båda har valt sina kläder själva. Det är kul att de börjar bli så stora att sådant plötsligt är självklart! Natalie var tidig med att vilja välja kläder men det är kanske en tjejgrej? Hugo hann nog bli 8 år eller något innan han började ha tydligare åsikter. Dock hatar han fortfarande att gå i affärer och handla medan Natalie älskar det, ha ha! Hugo har svårt att hitta jeans så det gör det extra tråkigt eftersom han får prova så många. Han är lång och smal i kroppen och trots att han är muskulös så räcker det inte med muskler, 95% av byxorna är alldeles för breda och det gäller även de som heter slim fit...

Inför skolavslutningen kom jag på att många går på Liseberg för att fira in sommarlovet och det har barnen pratat om tidigare år; kan inte vi också gå på Liseberg? För oss krävs det lite planering för att dagen ska bli bra som möjligt så i år hade jag planerat för det. Vi plockade upp en kompis till Hugo på vägen dit plus att vi mötte upp en gammal kompis till Natalie och hennes pappa. Ingen av kompisarna går på samma skola så det var extra kära återseenden, så kul! Här ovan åker tjejerna Slänggungan, de sitter längst till vänster nära mittpelaren i en dubbelgunga med armarna i luften. 

Pojkarna fick klara sig själva där inne och de la en hel del tid på att köa till de populära stora karusellerna. Jag frågade vilka som var bäst och det är Mechanica, Balder och Helix. Den nya med flygplanen var tydligen ingen höjdare, någon skum variant där man måste vara flink själv för att få flygplanen att snurra uppe i luften och grabbarna tyckte den var tråkig. Några timmar senare mötte vi upp dem för lite mat och sen åkte de lite till.

Lycka är att ha en kompis att hålla i handen och kan man inte studsa fram tillsammans i hoppsansteg och liknande så kan man ändå hålla handen. Så söta så hjärtat smälter...!

Här laddar vi för Jukebox, bilar som snurrar hysteriskt uppe i luften till poppig musik. Väldigt rolig men precis på gränsen av vad jag klarar, jag blir ganska lätt illamående av de som snurrar/gungar så där så magen får sig en åktur och efter denna måste jag pausa åkandet en stund, ha ha! 

Nytt för i år är att alla som behöver ledsagare bör plocka med sig läkarintyg på detta, man kan läsa mer om vad som gäller här. Vi fick frågan om läkarintyg inne på gästservice men eftersom det inte krävts tidigare så hade vi inte något. Det var inte ett problem men vi fick gärna försöka ordna ett snart sa gästservice. Läkarintyget behöver inte innehålla långa förklaringar om diagnosen utan ska mer förklara att man behöver hjälp i och ur karuseller eller liknande. 

Jag måste säga att Liseberg är fantastiska på att hjälpa oss med familjemedlemmar som har särskilda behov, de är jättegulliga på alla sätt och vill att det ska bli så bra som möjligt för alla. Vi har alltid fått ett proffsigt och hjälpsamt bemötande och jag glömmer aldrig när jag insåg att vi fick tillåtelse att gå in bakvägen till karusellerna. Plötsligt blev besöket på Liseberg inte bara en stor oro över skador utan väldigt roligt och bra! Det är verkligen jättesvårt att köa med ett barn som har EB. Alla andra snurrar runt och klättrar och hoppar, folk har ryggsäckar på sig och bär på mindre barn. Både ryggsäckar och barnens fötter är precis i ansiktshöjd på Natalie plus att folk stöter in i varandra allmänt överallt. Är man inte skör så tänker man inte på sådant men för oss är dessvärre hela besöket i parken en stor skaderisk pga trängsel. Att gå in bakvägen gör det lite lättare och det är värt massor! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)