Den fantastiska kokosoljan

Natalie får kokosolja morgon och kväll, ja hela familjen äter faktiskt kokosolja men hon får mest och två gånger per dag. Varför då?

Den är antiinflammatorisk, bra för nutritionen, har smörjande effekt på läppar, i mun och i hela systemet är svaret. Sedan vi började med kokosolja så har hon haft färre problem med sin mage, de där tillfällena när det stannar av i 4-5 dagar kommer väldigt sällan. Faktum är att de tillfällena numera enbart handlar om den egna viljan, eller snarare oviljan att gå på toa. Har man ont i området så är man inte sugen på att sätta sig och klämma, det vet nog alla som någon gång råkat ut för sår i analöppningen. Hon säger uttryckligen att hon hellre väntar så det får en chans att läka lite.

En överfyllt tesked morgon och kväll smaskar hon i sig.

Barnen skojar om att det är som att äta klubba, godisklubba alltså. Hugo gillar egentligen inte konsistensen men han har lärt sig att ta det ändå. Natalie har i princip sen starten gillat den. Nu tar hon rätt mycket och låter det smälta helt för att sedan gurgla runt det en bra stund i munnen. Det motverkar då plack och bakterier vilket är toppen då hon har så svårt att borsta tänderna. Hennes tänder blir aldrig riktigt rena och tandköttet är alltid svullet och rött så att få hjälp av kokosoljan är toppen. 

Vill du läsa om varför kokosolja är bra så googla gärna loss på ämnet. Jag serverar några länkar här om du vill hitta lätt... ;)
Annika Malm, kostrådgivare: Varför du bör äta kokosolja varje dag.
Dr Sanna Ehdin: Kokosolja - farligt eller hälsosamt?
23 Things that happen to you when you eat a spoonful of coconut oil every day.  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

EBAW2012: Möt Tille och mamma Therese

Sår mellan fingrarna (starka bilder)