Utflykter runt Alicantetrakten

Vi hade växlande molninghet hela veckan i El Campello strax norr om Alicante och två av dagarna var rätt molniga. Vi passade på att ta ett par utflykter de molnigare dagarna, gött att vi hade hyrbil - bara att sticka iväg! Och när vi kom hem på kvällen var det blött på marken, vilken tur att vi drog iväg på andra äventyr...

Enorm tur med vädret när vi körde upp i bergen nordväst om där vi bodde. Vi ställde GPS på Xixona, därefter Alcoi och sedan El Castell de Guadalest. Det ledde oss via serpentinvägar upp i bergsområdet, det kallas visst mandeldistrikten, och det var så vackert! Eftersom vi prickade in solsken kunde vi njuta av den vackra utsikten.

Vi stannade och kollade närmre på olivträden.

Här såg vi även den vackra sjön/dammen nedanför Guadalest i bakgrunden.

Framme vid huvudmålet, Guadalest.

Pga felkörning hamnade vi ända nere vid dammen efter det och det var coolt att se den på nära håll. Långt där nere (tänk bort eventuell höjdskräck) såg vi stora fina fiskar smyga runt. Efter detta körde vi till Benidorm och åt lite mat. Barnen var lite trötta på bilåkande och att traska runt så vi åkte tillbaka till lägenheten efter detta. Annars hade man kunnat stanna på fler vackra platser, t.ex. Altea och La Vila Joyosa på vägen tillbaka mot El Campello. Jag fick en massa tips från någon som bor i L'Alfas del Pi, så grymt att jag råkade få kontakt med henne just då. Det var nog meningen...!

Dagen efter körde vi söderut ner mot Torrevieja. Där finns Laguna Rosa - den rosa saltsjön.

Vattnet kändes oljigt när man stoppade ner händerna, det smakade grymt salt och botten var sörjig och vit. Så häftigt!

Sedan körde vi till Torrevieja som är en pulserande storstad precis som Alicante. Nere vid hamnen vid den långa pirens fot hittade vi en liten oansenlig restaurang med magiskt god mat. Med mätta magar gick vi sedan i sakta mak ut på den 1,6km långa piren, fotot är från spetsen. 

Ja Natalie åkte rullstol förstås, det gör hon oftast när vi är på utflykter, shoppingrundor och liknande. Sen är det himla praktiskt att hon kan kliva ur den när som helst och gå uppför en trappa eller annan svår passage för att sedan sätta sig igen. Hon får det bästa av båda världarna och orkar också med allt vi hittar på tack vare att hon inte måste gå och stå så mycket. Vi hade aldrig kunnat röra oss så mycket som vi gör om vi inte haft rullstolen. Jag har hört andra EB-föräldrar säga att de "stod emot" rullstol för länge och upptäckte sen hur mycket enklare allt blev när de väl skaffade en. Det tar oerhört mycket på orken för kroppen att läka sår hela tiden och därför orkar de många gånger inte lika mycket som andra barn. Sen har vi skavet från skor när man går, det blir blåsor och det vill vi inte ha.

Strandbruden!
Som hon har badat och busat under veckan och jag måste säga att sandstranden i El Campello var fantastiskt fin och jag skulle absolut rekommendera området till andra med EB. Vad vi kunde se var stranden lika fin vid Alicante och även längre norrut utmed kusten. Vi har dock bara badat i själva El Campello så jag kan inte säga säkert hur det är när man går ner i vattnet på de andra orterna. 

Den fina sanden gjorde att hon kunde springa omkring i vattenbrynet och busa utan att vi behövde vara rädda för att hon skulle trampa på vassa stenar mm. Även längre ut var det fint och hon klarade hela veckan i enbart vanliga strumpor som skydd på fötterna när hon badade. Jag ska berätta lite mer en annan dag om hur tankarna går hos oss när hon badar nu och även hur det var för ett par år sedan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

EBAW2012: Möt Tille och mamma Therese

Sår mellan fingrarna (starka bilder)