Mallis

Vilken skön semester vi haft! En vecka på Mallis är inte dumt kan jag lova och vi prickade in en otroligt fin sandstrand när vi valde att åka till Alcudia - jag fjärilsmärker den direkt, för Natalie fungerade det utmärkt att bada i havet.

Hugo njuter på stranden och som synes till höger är den busige pappan på väg att slänga vatten på honom... hehe! Vi bodde precis bredvid stranden, behövde bara gå förbi poolområdet och en strandbar för att komma dit. Den var slät och fin så vi valde att ligga på våra handdukar varje dag, vi hyrde inte solstolar en enda gång.

Det finns bättre och sämre ställen att lägga om på. Att göra omläggningar med palmer i bakgrunden och en pool precis bredvid tillhör helt klart de bättre ställena! Vi satt på vår uteplats varje dag och gjorde dem. Poolen som gick längsmed uteplatserna för oss på bottenplan var något vi betalade väldigt mycket extra för. Vi var tveksamma när vi bokade då det kostade flera tusen extra per person men faktum är att det var en bra investering. 

Försöker ta en bild med Natalie där man ser lite av havet men Darko photo-bombade oss!

Det fick bli familje-groupie i stället. :)

På förmiddagarna badade vi i havet, sen åt vi lunch och efter det fick barnen sitta och läsa en stund i skuggan. Det var riktigt varmt och solen stekte så det passade bra att komma undan solen en stund. Dörren till lägenheten var stängd hela tiden och AC'n på, då vet man att hur jobbigt varmt det än är ute så kan man alltid gå in och komma undan värmen.

Efter någon halvtimma eller timma i skuggan så fick vi ge med oss och släppa i dem i poolen igen och sen hängde de där så länge de fick för oss. Jag har aldrig sett dem bada så mycket förut! Ett år tidigare när vi fick den stora förmånen att åka till Rhodos då Natalie fick en överraskning av Min stora dag så lärde hon sig att simma. Vi har tyvärr varit dåliga på att underhålla det under vintern, vi har inte varit på badhus en enda gång med henne. Det blir lätt att man undviker det eftersom det är så omständigt att gå på badhus när man har EB. Hur skulle det funka att simma undrade vi? Inga problem kan jag säga! Förra året simmade hon 25 meter, i år simmade hon 160 meter! *Boom* nytt pers och nästa sikte blir att simma 200 meter och få simborgarmärket. Nu har vi lovat dyrt och heligt att åka till badhuset i vinter, bäst att inte skjuta upp det till nästa sommar en gång till...

Vi började med långärmad solskyddströja och långärmade byxor men insåg snabbt att såren på knäna inte kommer funka mot tyget. Då klippte jag av byxorna strax ovanför knät så de blev som cykelbyxor. På fötterna hade hon något enstaka förband där det behövdes samt helt vanliga strumpor. För att slänga sig och ligga på badmadrass var hon tvungen att ha solskyddskläderna på sig och de första dagarna dessutom för att skydda lite mot solen. Men sen ville hon oftast vara utan och det fungerade bra. Barfota kommer vi nog aldrig att släppa henne, hur fin stranden än är. Men att få bada med bara strumpor är jätteskönt för henne eftersom förbanden blir jobbiga när de suger upp mycket vatten.

Darko och Hugo testade SUP, det var magiskt hälsar de. Nästa gång ska jag försöka testa jag med, det ser jättehärligt ut!

När vi badat klart i havet gäller det att få upp henne till hotellet på ett vettigt sätt och vi gör alltid så här, upp med henne på Darkos axlar. Då slipper vi avsluta med att få fötterna fulla av sand och hon behöver inte slita på dem onödigt mycket. En klassiker... men hur ska vi göra den dag hon blir för stor/tung?

Bästa starten på semestern fick vi helt klart när vi drog till Mallorca! Det är så skönt att börja sin semester med att åka iväg, då bryter man med alla vardagsrutiner och får slappna av på ett helt annat sätt än när man går kvar hemma och kör det vanliga racet med mat, tvätt, städning osv. Tipp-topp som ungarna brukar säga!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

EBAW2012: Möt Tille och mamma Therese

Sår mellan fingrarna (starka bilder)