Vi säljer vårt hus

Ja nu känner jag att det kan vara läge att berätta vad vi hållit på och pysslat med här hemma på sistone och som faktiskt har tagit en del tid för oss. Vi la ut vårt hus till försäljning i tisdags! Är du nyfiken så klicka in hos Fastighetsförmedlingen på denna länk.

Varför flyttar vi då? Ja det är faktiskt en historia i sig hur det blev så. Jag tror du kommer skratta om jag säger att vi skulle köpa en cykel till Natalie men vi köpte ett hus i stället! Läs vidare om du vill höra hela historien.

Natta är en aktiv tjej som vill göra mycket och hitta på grejer med kompisar osv. Hon börjar också vilja vara mer självständig och tycker det är lite jobbigt att vi ofta går med henne in på skolan fortfarande t.ex. men ofta vill vi få chansen att möta hennes resurs ansikte mot ansikte och lämna över lite info om dagen status osv. Här hemma är hon lite isolerad eftersom hon inte tar sig hemifrån på egen hand. Hon kan inte gå några sträckor att tala om och vi bor med backar åt alla håll så vi kan inte släppa iväg henne på cykel heller, olycksrisken är för stor. Jäkla skit-EB men så är det, hon blir begränsad av sin sjukdom.

Vi började då klura på hur vi ska göra. Jo hon gillar ju att cykla (vi har en häng-på-cykel som kopplas bakom Darkos cykel) men hon vill helst ha en egen cykel nu. Det finns ju en del elcyklar där ute på marknaden så vi kom på den briljanta idén att hitta en trehjulig cykel med elmotor som assistans för henne. Vi googlade en hel massa och hade till slut bestämt oss för att beställa, det var bara ett par klick bort. Då börjar jag tänka vidare på hur det blir om vi köper den där cykeln. Visst kommer hon kanske ta sig hemifrån när hon får el på cykeln, då kommer hon upp för backen. Men inte sjutton vågar vi släppa henne NER för några backar! Darko höll med och så satt vi där tysta några sekunder innan jag sa de ytterst märkliga orden "Men ska vi bo kvar här då? Eller ska vi se oss om efter något annat?" Darko höll återigen med mig och vi försökte landa i tanken att kanske flytta. Vi skulle ju bo här tills barnen flyttar hemifrån. Vi älskar vårt hus och vi har så många toppengrannar och läget är grymt. Nära till Kåsjön men också nära att ta sig till stan på ett smidigt sätt.

Detta var på en tisdag. På lördagen firade vi barnens ena kusin och under middagen berättar vi att tanken slagit oss att flytta. "Har ni sett att det är ett hus till salu en bit bort från oss?" frågar svägerskan. Nej det har vi ju inte, vi har ju inte riktigt tänkt klart på det här med flytt, det var ju bara en idé. Jag söker fram det på Hemnet och visar Darko, det var ju skitfint och det skulle passa oss och framför allt Natalie så himla bra! Visning dagen efter, jag bokade in oss även om Darko var högst motvillig. "Jag orkar inte flytta älskling, skit i att boka in oss. Ska vi verkligen flytta??".

Vi gick på visningen och vi gillade huset väldigt mycket. Vi pratade med mäklaren och sa som det var, det kom lite plötsligt men vi är intresserade och kommer lägga ett bud. Först måste vi bara värdera vårt eget samt fixa lånelöfte... Några dagar senare var budgivningen igång och vi hade värderat vårt + fått lånelöfte. Vi började buda. Det drog iväg och vi hoppade av. Man kan ju inte betala hur mycket som helst var vår tanke. Helgen passerade och huset fanns i våra tankar hela hela tiden. Det kändes så fel att vi hade släppt det! Det var ju vårt hus! Det skulle kunna bli så himla bra för Natalie med svalt rum i källarplan och platt yta fram till skolan. Så mycket frihet för henne!

Helgen var över och det skavde fortfarande i huvudet att vi inte fått huset, vi hade inte sett att det var sålt. Vi försökte landa i att det var bra att det inte blev något för då har vi tid på oss att förbereda vårt hus för försäljning. Så ringer mäklaren och undrar om vi fortfarande är intresserade... Något hade gått snett privat för den som vann budgivningen och nu fick vi chansen. Vi tog den direkt! Så nu står vi här med nuvarande hus till försäljning. Har man bott i ett hus i åtta år utan minsta tanke på att flyta på ytterligare 15 så finns det en del att rensa och gå igenom. Så vi har slängt, sålt, skänkt. Vi har möblerat om och fixat till så det ser öppet och attraktivt ut i alla rum. (Varför gör man inte sånt när man bara bor är den stora frågan? Att ta bort lite möbler gör så himla mycket...)

Håll tummarna för en fin budgivning så vi kan vara lika lyckliga över försäljningen som vi blev av köpet vi gjorde i början av sommaren. :)

Kommentarer

Susanne sa…
Oj, vad spännande! Jag känner väl till allt slit med att flytta, håller själv på med det nu. :( Lycka till med budgivningen (kanske har den varit redan) och hoppas det blir bra i det nya huset.

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

EBAW2012: Möt Tille och mamma Therese

Sår mellan fingrarna (starka bilder)