EB-loppet känner sig på gång!

Du som följt mig ett tag vet med största säkerhet att min man Darko och hans bror Daniel grundade EB-loppet för ett par år sedan. Det är ett familjearrangemang här i Partille där vi bor och syftet är att samla in pengar till forskning om EB samt sprida information om sjukdomen. Våra familjer jobbar helt ideellt med detta och vi försöker hålla utgifterna så låga som det bara går för att kunna skänka så mycket pengar som möjligt.

Titta in på EB-loppets hemsida genom att klicka här.

Följ EB-loppet på Facebook genom att klicka här.

Följ EB-loppet på Instagram genom att klicka här.

Första året, 2017, hoppades vi på att få mer än 50 anmälningar, sådär så vi visste att vi nått lite utanför närmsta familjen i alla fall. Vi hoppades också på att kunna landa några enstaka sponsorer så att vi med gott samvete kunde säga till våra anmälda löpare/motionärer att hela deras startavgift går till forskning. Den större utgift vi hade var tryck av tröjor, vi tog nämligen fram en t-shirt där vi också tryckte sponsorloggor på ryggen. Vi fick över 350 anmälda och 12 sponsorer! Det var oväntat att så många skulle anmäla sig och det skapade en hel del administration som varken vi eller EB-föreningen var beredda på - vi tog emot anmälningar via vanliga mail och EB-föreningen hjälpte till genom att ta emot anmälningsavgifterna till deras bankgiro.



2018 bestämde vi oss för att ta hjälp av en extern part för hantering av anmälningsprocessen då den hade varit väldigt manuell med mail till oss och insättning av anmälningsavgift till EB-föreningen. Denna gång fick vi in ca 470 anmälningar och 11 sponsorer om jag inte minns helt fel - återigen en enorm succé i våra ögon men pga hjälpen utifrån så fick vi in lite mindre pengar då den hjälpen kom mot en avgift. Vi hade återigen en tröja som också köptes in och delades ut.



Återigen började vi fundera på vad vi kunde skruva på för att förbättra alla processer och maximera intäkterna. En idé började ta form och till 2019 har EB-loppet blivit en ideell förening. Vad gör det för skillnad kanske någon undrar? Jo vi bryter loss ekonomin helt från EB-föreningen vilket innebär att EB-loppets pengar hamnar i en helt egen kassabok och på egna konton. Kanske inte superviktigt men det gör hela processen mer transparent och tydlig. Vi kan ställa ut fakturor på egen hand till sponsorer och vi sköter betalningar för inköp utan en extern part. Vi kan också korta beslutsvägar då vi inte är beroende av en annan förenings styrelsemöten. Slutligen och viktigast av allt så kan vi på ett enklare sätt dra in pengar på andra sätt när vi vill under året. Vi kan snabbt slänga ihop ett annat evenemang eller kanske arrangera rena insamlingar på andra sätt.

Idéerna stannade inte där. Tröjorna vi köpte in kostade ju lite. Vi tror att det kan vara svårt att plocka bort dem helt, dels för att det spelar roll för den som anmäler sig att få något när de deltar men framför allt för att vi vill sprida information om EB. Vi lurade på om vi kan köpa in något som är billigare och det kunde vi, i år ingår för första gången en buff/bandana som det står ebloppet.se på för alla som anmäler sig innan den 15:e juli!



Vi får se vart det landar, vi testar oss fram och försöker skapa ett arrangemang som är trevligt att delta i, som är enkelt att anmäla sig till och som det känns vettigt att stödja både för en privatperson såväl som för ett företag som vill sponsra. Hoppas du hänger med och att vi ses den 7:e september i Partille! Även om du inte kan komma så är du välkommen att anmäla dig och vi tackar ödmjukast för din gåva. Anmäler dig gör du på hemsidan, klicka här så kommer du direkt dit!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)