Jul och Nyår 2019

Jag fortsätter med mina tillbakablickar! 
Livet är ofta intensivt, vi har alltid mycket på gång så när långhelgerna kommer finns ofta ett behov av att vara hemma och ta det lugnt. Det känns viktigt att umgås i en lugnare takt och inte sätta upp kalenderbokningar för att hinna med allt, istället blir det hemmamys varvat med spontana infall.

Den 23:e december ser oftast ungefär likadan ut hos oss, vi griljerar en skinka och äter en julinspirerad tallrik där skinkan står i centrum. Ibland reser vi till Örebro för att fira jul med min släkt och då blir även uppesittarkvällen gemensam men i år var vi hemma och denna kväll var det bara vi fyra. God mat och sedan bingo, en klassiker!

Julafton firades med barnens farmor och farfar. Vi åt gott, kollade på Kalle vid tre och sen kom tomten, även denna dag ganska traditionell - vi kör alltid julafton i den ordningen!

En groupie i soffan, barnen förväntansfulla trots att de mycket väl vet att tomten är... ja ni vet...! ;)

Mellandagarna hemma utan resa upp till Örebro innebar återigen tid att pusta ut och bara vara. Vi var hemma mycket och spelade spel och umgicks, vi fick tid att fixa sånt där man tänkt på länge och vi tog goa promenader. En del shopping avklarades också för snart var det ju dags för vintersport i Sälen vecka 7, vilket visade sig blir denna vinterns enda tillfälle med snö....!

Natalie tycker det är kul att ta foton, här syns hon på huk och justerandes av ljus mm för att få till den perfekta bilden. Alltid kreativ, det återkommer i allt hon gör.

Nyårsafton kom och för första gången på många år var vi inte hemma hos oss. I förra huset hade vi den perfekta balkongen för att skåda alla praktfulla fyrverkerier och firade just där säkert fem år på raken tillsammans med ungefär samma konstellation människor varje år. Nu har vi nytt hus och vi frågade Darkos bror om vi skulle vara hos dem detta år, så fick det bli. Här syns förrätten som var sagolikt god med lite grönt, ostchips samt räkröra.

Till varmrätt blev det lamm, gratäng, röror och sallad. Också helt ljuvligt för smaklökarna! Vällagat kött som kokats eller gått länge i ugn brukar Natalie kunna äta. Hemma gör vi ofta köttklump med mycket insprängt fett i glasskål med lock i ugnen, den står inne i 5h på låg värme och har hon inte stora bekymmer just då så brukar det gå bra. Annars är det generellt svårt med kött. Lammet här var jättefint och vi hjälpte henne hitta bra bitar som skärs smått. Hon äter inga mängder men lite får hon i sig.

Desserten är en gammal favorit i ny tappning, en chokladmoussetårta med hallonmyntasås och bär. Dekorationen stod jag för, den blev vacker tycker jag. :)

På natten spann vi loss med chips (Natalie får osbågar eller ostbollar istället för chips) och choklad, här skojar Darko med barnen och visar att det är hans chipsskålar. Darko är en chipsoman och skulle kunna äta upp mycket av det som syns i bild... men det gjorde han såklart inte. Ungarna blev lite spända i utseendet när han först vägrade dela med sig, haha! ;)

2019 var första året utan raketer på pinne, numera krävs tillstånd och utbildning för att få skjuta sådana. Vi köpte två tårtor i stället och det funkade bra, ett fint skådespel.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)