Sightseeing i Paris innan EB-kongressen

Varje år arrangeras en EB-kongress och jag deltog för andra året i rad. Förra året var den i Rom och i år i Paris. Jag gjorde likadant som förra året, reste en dag tidigare och betalade en extra hotellnatt själv för att hinna titta runt lite. "Kollegan" Mia som också sitter i styrelsen i EB-föreningen gjorde likadant så vi fick en dag tillsammans i Paris, kul med sällskap på Hop-on-hop-off-bussen!

Eiffeltornet by night

Place de la Concorde

Den lilla bågen framför Louvren

Vyn åt andra hållet, vad som inte syns på fotot långt bort är Place de la Concorde och Triumfbågen, allt ligger i en rät linje!

Inuti mäktiga Notre Dame...

...tände Mia ett ljus.

Många hänglås...

Triumfbågen från sidan, 90 grader åt höger ligger Champs-Élysées.

Undrar hur många trappsteg det var vi klättrade upp i Triumfbågen, kanske 200? Jag hade stegräknaren på mig (stegtävling på jobbet) men glömde kolla - dumt!

Uppe och bäst syns så klart Eiffeltornet!
Champs-Élysées

En bit ner för Champs-Élysées gick vi över vid ett övergångsställe enbart för att få ta några bilder. Väldigt turistaktigt men vi var inte värst. En del gick rätt ut i trafiken och flyttade sig inte förrän de fått sin perfekta bild...

Hittade många affärer utmed samma gata, bland annat bilaffärer.

Ja tack, den kan jag tänka mig att ta emot om någon propsar på att ge den till mig! ;)

Hugo vill nog hellre ha denna....

I området mellan Moulin Rouge och Sacré Coeur, vid Montmartre, hittade vi denna lilla pub, tog något kallt att dricka och lyssnade på mannen med gitarren som sjöng och gjorde stämningen extra mysig. Sedan tog vi gatan bort och bara förlorade oss in på en liten butik som sålde hemgjord glass, oerhört god!! En man klippte en bild av Mia i profil, snabbt och träffsäkert. Jag hjälpte henne att pruta ner den lite och hon fick den med sig hem. Själv var jag stoiskt envis och sa nej till allt. Både han med saxen och en man med blyertspenna och block som promt skulle måla "mina vackra ögon". Ja jösses vad de kan tjata men jag gick vidare! :)

Sacré Coeur by nigt, så vacker kyrka både in och utvändigt. Trappan framför var fylld med människor och runt dem kretsade alla försäljare - som mystiskt försvinner när en polisbil kommer körande...!

Moulin Rouge by night, kul att ha sett den!

Sacré Coeur igen, bilderna hoppade runt i inlägget och jag orkar inte flytta på dem, det blir alltid fel då.

Present till barnen. De får använda våra gamla iphones att spela på här hemma och nu har de fått dessa nya skal. Det blev succé!

Vi hade en himla bra dag där i Paris, Mia och jag. Mitt i turistandet öppnade sig himlen och det kom ett skyfall som höll på rätt länge. Vi "flydde" in i en turistbuss med öppet tak, vi stod där nere i bussen. Den läckte dock in överallt och när chauffören svängde eller bromsade kom en flodvåg ner för trapporna från övervåningen och sköljde över oss, inte spännande alls kan jag meddela. Vi åt även lite gott här och där och vi hann med att se mycket. Humor är att Mia har EB och en hel del blåsor och sår på kroppen, inte minst på fötterna. Men gissa vem som först erkände att fötterna gjorde ont? Jag så klart, jag som alltid får ont i fötter och rygg... :) 

Kommentarer

Anonym sa…
Vad fint ni verkar ha haft det . Och så skönt det inte hade hänt något med Natalie var lite fundersam när du inte skrivit på ett tag .

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)