Bilder från skön semester, del 1

I måndags var det tillbaka till verkligheten för min del, första jobbdagen efter en lång och skön semester! Det kändes inte alls jobbigt, jag och hela familjen har haft det jätteskönt i sommar och vi har hunnit med massor. Darko och barnen var hemma även denna veckan så det blev en mjukstart för mig, bara jag själv som skulle upp och iväg. Som vanligt får man inte riktigt upp hastigheten första 1-2 dagarna, mailboxen var massiv och ögonen sved av allt som skulle läsas och uppdateras. Det blev många kaffe!! :)

Jag tittar tillbaka på vår semester och tänkte dela med mig av lite bilder från våra utflykter och upptåg, lite härligt att själv få uppleva dem igen! Jag kommer fortsätta blogga sporadiskt precis som jag gjort de senaste åren men jag är lite mer aktiv på Instagram så har du Insta får du gärna kika in där för mer aktuella och dagsfärska bilder, vissa av dem återkommer nedan. 

Bloggen betyder mycket för mig men jag har inte orken att skriva flera gånger i veckan längre, det blir när det blir - håll tillgodo... 

Sportiga Hugo har genomfört sitt första Triathlon och det gjorde han med bravur, en sjätteplats i sin åldersgrupp! Simningen gick bra men han hade fått någon smäll i vattnet (vilket är vanligt i trängseln när man simmar). Cyklingen gick fantastiskt bra, han passerade många barn där. När löpmomentet kom var kroppen lite tröttare än han väntat sig så han lyckades inte springa om någon, han höll dock sin plats och blev själv inte omsprungen. Sträckorna var 100m simning, 5km cykel och 1km löpning. Var och en för sig är de sträckorna väldigt korta för honom så han förväntade sig att det skulle gå jättelätt att springa 1km, men benen är lite tunga i övergången när man precis maxat på cykel. Kul erfarenhet! Vi tittade på split-tider och tider i depå och om han hade haft lite mer erfarenhet och en utrustning som lett till snabbare växlingar så hade han klättrat upp rejält och närmat sig pallplats - bra jobbat #grymmehugo!


Goda vänner bjöd över oss en söndag när Taubespelen gick av stapeln på Orust. Vi blev bjudna på god mat och sedan var det promenadavstånd över gärdet till scenområdet och vi fick se flera väldigt duktiga och kända artister så som Sven-Bertil Taube, Miriam Bryant, Simon Zion, Pernilla Andersson, Ebbot Lundberg, Mimi Werner. Brolle skulle ha varit där men tappade rösten, synd! Största behållningen för hela familjen var dock Miriam Bryant, vi gillar henne allihopa och det var väldigt kul att se henne live och på så nära håll, vi satt längst fram. Allt leddes av Tobias Person, du vet den vitsiga killen i reklamen för Ö&B...? Skön som sjutton, ha ha!

Mimi Werner, en av ersättarna till Brolle. Natalie blev såå lycklig när vi såg att hon skulle vara med, det är en av hennes stora favoriter. 

Sven-Bertils och Miriams fina relation lyste igenom som man sett tidigare på TV. Hon ser ut som en extradotter för honom, han verkar njuta av att få sjunga med henne och hon ser lika nöjd och glad ut. Häftigt att se!

Paddan en vacker dag. Vi skulle åka hop-on-hop-off-buss men tyckte att rutten var för himla tråkigt lagd så vi struntade i det. Ungarna älskar paddan så vi åkte den trots att det nog är fjärde gången eller något sådant..!

Under turen med paddan får man bland annat ser Maritiman från vattensidan, världens största flytande fartygsmuseum!

Solen gassade när vi promenerade upp för Avenyn så vi tog oss upp för trapporna ovan Poseidon till baren "Bar himmel" som endast har öppet vid bra väder. Ungarna tyckte det var jättemysigt att sippa på något kallt och blicka ut över Avenyn, föräldrarna också förstås. Natalie har pratat många gånger om detta efteråt "ska vi åka in till stan och dricka drinkar?", he he!

En klassiker, busa i vattenspridare en het dag! Natalie har alla förband på sig, sitt underställ (Tubifast Garments) och strumpor. Hon tyckte det var jättekul och allt gick bra, inga dumma skador.

Här är vattenspridaren riktad så den duschar dem på studsmattan och de hittade på diverse lekar där man skulle hinna göra ett visst antal kast med boll eller hopp innan vattnet kom och duschade dem igen. Många skratt... :)

Ser skönt ut!

Hugo har försökt hålla igång löpningen under sommaruppehållet från hans sporter (Friidrott och Innebandy). Här ska de precis springa trail från Härkeshult till Kåsjön och hem. Det blev 8-9km någonting till Kåsjön där de slängde sig i med kläder och allt innan de joggade hem de sista 3 kilometrarna. Hugo har även testat att springa en mil med mig (åttan i Skatås + ett varv runt Härlanda Tjärn där jag dock nöjde mig med att ha klarat av åttan). Nästa gång sprang han den riktigt tuffa milbanan i Skatås med Darko på den fantastiska tiden 55 minuter! Han älskar att springa och har en förmåga att pressa sig, jag tror han kommer bli riktigt farlig på de längre löptävlingarna framöver. Det är dock många år kvar innan han får springa längre lopp verkar det som, det är ofta 14 eller till och med 16-årsgräns på de större kända loppen som Midnattsloppet t.ex.

Jag passar på att träna extra mycket på semestern, det är så härligt när tiden inte är ett hinder, man kan träna precis när man vill! Det har blivit lite simning, något gympass, cykelutflykter, en hel massa löpning och slutligen testade jag faktiskt för första gången Bikram Yoga! Det var såå häftigt, jag älskade det direkt. Riktigt tufft, jag hade inte pallat att fullfölja alla övningar och hela passet om jag inte hade varit grundtränad. Det går åt mycket styrka och sen gör värmen att man blir mattare och mattare under de 90 minutrarna. På slutet orkade jag inte testa alla poser fullt ut. Jag köpte 10-kort direkt, älskade det som sagt. Förhoppningsvis ska jag dit igen på söndag. :)

Vi packade matsäck en morgon och åt frukost på bryggan vid Kåsjön, det kan jag varmt rekommendera. När Hugo ätit upp drog han på sig badbrallorna och tog ett dopp, jättemysigt!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)