Stockholm

Efter en stadig hotellfrukost gav vi oss iväg utan att veta exakt vart vi skulle, vi hittade en båt som heter Emelie som gick från området vi bodde i och in mot stan. Vi klev av vid Grönan för att promenera mot Skansen. Jag har under alla år aldrig varit inne på Skansen och då har jag ändå bott 1,5 år i Stockholm. Hugo är väl gränsfall stor för att tokgilla stället men vi promenerade runt och tittade på gamla byggnader och en massa djur under ett par timmar. Natalie var överraskande intresserad av att komma in i de gamla byggnaderna och titta hur man bodde samt lyssna på någon som berättade om sitt hantverk, byggnaden och kläderna. Roligt! 

En väldigt söt minigris, var tvungen att fota... :)

Fick testa att väva i stor vävstol, det var roligt och hon ville knappt gå därifrån.

Buss-groupie! Vi åkte hop-on-hop-off och efter rundan satte vi oss på trappan utanför Dramaten och käkade glass i solen innan vi tog båten tillbaka. 

Båt-groupie på väg tillbaka mot hotellet.

På kvällen hade vi bokat bord på en O'Learys för att kunna se på EM-finalen och äta lite smarriga burgare. Ingen i familjen ville se Portugal vinna och även om Frankrike inte var några förfavoriter för någon av oss så tok-hejade vi på dem i finalen. När det närmade sig förlängning så bestämde vi oss för att köra hem och se den på hotellrummet för att det inte skulle bli för sent för ungarna. Vi förberedde dem också mentalt på att det är stor risk att Portugal vinner. Hugo blev skitsur när de faktiskt gjorde det men Natalie var glad, hon hejade på Portugal. Jag frågade om det var för att de hade rött match-ställ men då blev hon skitarg på mig och sa att Ronaldo faktiskt är en jättebra fotbollsspelare och att hon hejade på dem för det. He he, känsligt ämne uppenbarligen! :)

Dagen efter checkade vi ut och körde in mot centrum eftersom Darko ville besöka Runners Store. Efter att han inhandlat ett par nya löparskor och jag och Natalie lite nya kläder i byggnaden mitt emot (shoppingcenter vid Regeringsgatan) tog vi en kaffe på Starbucks innan vi körde hemåt via Örebro. Vi stannade i Örebro och blev bjudna på middag hemma hos syrran, hennes vuxna barn kom också förbi efter jobbet och åt med oss. Mysigt att ses även om det blev lite kort! Ungarna fick också chansen att gosa lite med katten Nisse som de älskar, syrrans Ragdoll som är urgullig. 

Kommentarer

Bettan sa…
Det verkar som ni haft en härlig svängom!
Hoppas vädret blir lite bättre här hemma nu.
Kram

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)