Sjuk tjej

Natalie är för utom sin EB ett väldigt friskt barn, det vill säga hon blir väldigt sällan rejält sjuk. Visst kan hon få en snorkråka som alla andra men feber har hon nästan aldrig och får hon det så går den oftast över på max ett dygn. Nu har hon i alla fall fått testa på att vara riktigt sjuk, jag har aldrig sett henne så dålig. Feber dag efter dag, när jag skrev detta inlägg (vilket är för några dagar sedan, tack schemaläggningsfunktionen i Blogger!!) så var hon inne på dag 6 med feber och jag tog henne till vårdcentralen. Svalg och halsmandlar har kollats och känts på, läkaren lyste i öronen och lyssnade noga på lungorna. Sen blev det stick i fingret för snabbsänka och kontroll av temperaturen.

Sticket i fingret var en historia för sig. Natalie höll nästan på att gå in i panikläge så jag fick sitta med henne i knät och till slut sa jag att hon skulle få se när mamma tog stick i fingret. Det var inget avtalat med sköterskan men jag såg det som en bra utväg så jag hoppas att hon inte blev alltför sur över mitt tilltag, jag blev stucken i alla fall! :)) Efter det lyckades jag få henne att motvilligt gå med på sticket och då var det så klart inte så farligt, speciellt om man jämför med alla andra saker Natalie går igenom... 

Allt såg bra ut även om febern fanns där. Troligen en virusinfektion och bara att låta kroppen göra sitt jobb. Jag brukar inte vara så orolig av mig men här började även jag undra lite, med feber så länge och att se henne helt utslagen dag efter dag, det blev nog en sväng av vätskebrist en dag också då hon såg helt uttorkad ut men då fick hon Resorb. Detta i kombination med planerad utlandsresa gjorde till och med mig orolig. Vi får se hur det går... eller hur det gick rättare sagt, kom vi iväg?

Ingen aptit och ond tunga, en dag var det knappt så jag fick i henne glass. DÅ är det illa för glass älskar hon och det brukar ju vara skönt med lite kylande.

Här helt utslagen i soffan, hon sov 40 minuter och vaknade genomsvettig efteråt. Kan det ha varit sista slängen? Ska det ge sig nu?? Det är tufft att sköta om alla sår också när hon är så dålig, hon orkar inte sitta på skötbordet lång stund och att bada är inte ett alternativ så klart.

Själv har jag försökt komma ut lite i solen, det har ju varit fantastiskt väder på sistone. Här en promenad vid Härlanda Tjärn som mynnade ut i jogging. Jättehärligt! Jag har dock inte njutit så mycket som jag hade önskat, har varit inne mycket med Natalie. Familjen blir liksom lite på paus när en är så sjuk, man får dela upp sig så mycket. Vi som skulle ha långhelg med massa mys (1 maj) men det blev inte mycket av det... myst har vi visserligen gjort med febrig tjej i soffan, oj så mycket hon suttit i våra famnar. Men inte så mycket aktivitetsmys som vi hade tänkt. Det kommer fler tillfällen så klart, snart är hon på benen igen!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)