Värdefulla besök och modig tjej

Här var det helgmys med Minecraft, så kul att båda gillar det mycket och att de kan ha kul tillsammans när de spelar.

Hos tandhygienisten, dessa besök är så värdefulla. Natalie borstar tänderna morgon och kväll som alla andra men eftersom tandköttet är så känsligt är det svårt att borsta rent nära tandköttskanten - och där är det ju viktigast att borsta. Moment 22 minst sagt. De har byggt upp en relation under lång tid och Natalie litar fullständigt på sin tandhygienist. Hon ligger där och gapar länge och får hela tandraden rengjord samtidigt som hon kollar på TV i taket. 

Här var jag tvungen att fota när hon brottades med en lös tand som varit lös i många månader. Plötsligt bestämde hon sig och jag peppade till att hon skulle få ut den helt själv utan min hjälp. Hon trodde inte att det skulle gå, det blev blodigt och tårarna rullade. Men tillslut kom den ut efter att hon vridit några varv, vilken total lycka! Modig tjej <3 p="">

Det händer ofta nu för tiden att jag tittar på henne och undrar var tiden tagit vägen, när blev hon så här stor?! Hon har dragit iväg på längden och är omkring 140cm lång. Det är många funderingar kring kläder, ryggsäck, hår, hur rummet ska se ut osv. Mycket som ändrar sig nu. 

Sårmässigt kämpar vi allra mest med ett knä som är helt omöjligt att få att läka. Just nu testar vi med Aquacel Ag+ för att se om det kan vara lösningen. Jag ser att det förbandet ger goda resultat, såret ser väldigt rent ut. Samtidigt så tycker Natalie att det känns skumt att sätta på det och sen är det läskigt när det torkar till och blir lite stelt. Men mamman ger inte upp... ;)

I skolan rullar det på bra, hon trivs med att få lära sig en massa nytt. Vi har hela tiden dialog kring olika saker, nu senast om hennes fingrar som är stela av ärrbildning. Hon har bitvis svårt att greppa pennan så hon kommer få jobba mer på dator. Vi kommer också jobba mer med papperslappar i form av små kort där det t.ex. kan stå mattetal eller ord som ska stavas/bokstaveras osv. Detta för att minska mängden skrivning med penna. Är glad och tacksam för kreativ personal på skolan som verkligen försöker fixa så allt ska flyta bra kring Natalie. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

EBAW2012: Möt Tille och mamma Therese

Sår mellan fingrarna (starka bilder)