Hugos utmaningar

Tiden rusar på och bloggen glöms bort. Tack för att du ändå tar dig tid att titta in här, trots att det kommer inlägg så sällan nu för tiden! För oss är det full fart som vanligt med jobb, skolaktiviteter, träningar och nu är det även full fart framåt med EB-loppet. Jag får nog dela upp tiden sedan sist jag skrev i flera inlägg, annars blir det monsterlångt...

I mars någon vecka efter Natalies födelsedag åkte vi till Växjö över helgen då det var GM för Hugo. Det är ett slags regionmästerskap som man kvalar in till för de yngre åldrarna som inte är inkluderade i SM ännu. Hugo hade kvalat in i flera grenar, grym som han är, men blev tvungen att välja smart. Pga schlatterknän valde han bort tresteget eftersom det sliter en del. Det blev i stället 60m häck samt favoritgrenen höjd! Här en bild från prisutdelningen för 60m häck där Hugo tog en hedrande och eventuellt något oväntad sjätteplats (Det var omöjligt att ta bra bild med mobilen här pga att det var en bit bort och mycket folk i vägen men Hugo har grön tröja och får en plakett av en person i orange tröja till höger i bild). Först blev han och vi glatt överraskade när han tog sig till final och sen fick han mycket att stämma i finalen och då gick det lite fortare än vanligt vilket gav placering - så himla skoj! Det var första gången han fick till antalet steg mellan andra och tredje häcken och den dagen han får till det hela vägen så kommer det gå fort, hehe!

Direkt efter häcken var det dags för höjdhopp. Det visade sig dock snabbt att hans knä på upphoppsbenet satte stopp för hoppningen. Det gjorde ont och även om smärtan inte är farlig för honom så blir det i princip omöjligt att få rätt kraft för att hoppa högt. Han tog några inledande höjder men bröt sedan då det inte alls kändes bra. Det var en jättebesvikelse, höjdhoppet är alltid den gren han ser fram emot mest och där har han kapacitet att komma på pallen. De har en mycket go stämning i klubben och hade en härlig helg tillsammans! Göteborg åker buss tillsammans till dessa tävlingar och främjar därmed sammanhållning mellan alla tävlande från olika klubbar i Göteborgstrakten, så bra initiativ. Tack vare detta hade Hugo en riktigt go helg med mycket gemensam glädje och även stöttning från kompisarna och besvikelsen efter höjdhoppet la sig därför snabbt.

Runt påsk hade vi fantastiskt väder med sommarkänsla. Även om det som alltid på våren blir kallt på kväll och natt så var dagarna helt magiska. Hugo har tränat vidare och sett fram emot utomhussäsongen men plötsligt började en stortå att krångla. Vi tänkte att han säkert råkat slå i den och att det skulle gå över snart, men icke. Som det är nu kan han inte springa alls och knappt ens jogga, jogg funkar bara om han spänner upp tån så han aldrig trycker ifrån med den och så kan man ju inte ha det. Vi har varit hos läkare och även röntgat för säkerhets skull men inget syns. Nu väntar vi på remiss till någon som kan titta vidare på detta. Smärtan kommer från stora stortåleden och det strålar kraftigt ut i tån när han står stilla och sen går upp på tå eller om han försöker gå fort med frånskjut eller om han springer. Gissningsvis är det en slemsäck eller någon knäpp sena och det är jäkligt besvärligt och allmänt tröstlöst just nu. Vi får se hur det går och visst kan det vända snabbt om han har tur, dock har vi fått säga till honom att försöka släppa fokus på årets utomhussäsong eftersom det kan ta tid att få ordning på tån. Kan han tävla mot slutet på sommaren så är det en bonus. 

Det är alltid tråkigt när det kommer käppar i hjulen men för Hugo har det varit väl många käppar. De sista två åren har han brottats med schlatterknän (ömmande tillväxtzooner nedanför knät) och onda hälar - båda är vanliga i den här åldern. För att ha någon gren att tävla i och för att ha lite nya mål började han tävla i stavhopp. Det funkade ett tag men när tekniken började sitta och han tog i mer så hoppade nästan axeln ur led, vid flera tillfällen, och då fick stavhoppet vänta. Sen seglade spjut upp som en ny favorit men nu stoppar tån detta också. Nu har han enbart styrketränat utan minsta jogg som uppvärmning och i övrigt bara vila. Det har gjort lite effekt faktiskt så vi håller tummarna. Kanske är det ändå inte omöjligt att han får tävla lite i sommar! Vi håller tummarna!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)