Fredagsmys och nätshopping

Veckan har susat förbi i hög hastighet som den så ofta gör nu för tiden. Natalie har pratat om fredagsmys hela veckan, de måste ha pratat om det på förskolan för hon brukar inte vara så engagerad i fredagsmys-snacket som denna veckan. Hon skulle ha ostbågar, godis och efterrätt tyckte hon. :)

Fredagsmyset blev choklad till Natalie och chips till Hugo. De tittar på handboll och Hugo hade inte tid att slita blicken från TV'n och se lite glad ut. Jag visade honom bilden och frågade om vi skulle ta om den. "Men mamma, jag tittar ju på handboll, jag är koncentrerad." Ja okej då, då tar vi väl den här bilden då... :)

Natalies nya badskor kom härom dagen och de provades i onsdags när hon skulle bada. Jag har provklippt lite förband och kommer till en början testa med den tjocka Mepilexen på hälen och Mepilex Transfer på resten av foten. Hoppas det räcker för annars blir det svårt att få ner foten i skon utan att pressa. När den sitter på är det ungefär en cm med luft framför tårna. Natalie tyckte att vi skulle byta dem men jag vill ha den storleken så det blir lite luftigt, jag tror inte att foten går ner annars.

De här vacuumpåsarna beställde jag från Net on net för att förbanden ska ta mindre plats i våra resväskor. Hoppas det blir bra!
Tänk att vi åker iväg snart! Teneriffa! Det känns helt overkligt. Har jag berättat vart vi ska? Rio Buena Vista heter hotellet och det finns många pooler, vi tror det blir toppen för barnen.

Just nu oroar jag mig inte ett dugg för Natalie, hon kommer tycka det är toppen och om badandet inte fungerar bra av någon anledning så får vi hitta på annat. Det är semester att åka bort en vecka och inte behöva tänka på något annat än att slappna av så mycket som möjligt. Hugo däremot har fortfarande problem med sin hud. Han har ätit Tavigil mot klådan under en period, kanske kan han sluta nu för igår behövdes det inte. Han smörjer sig minst 2ggr om dagen med Miniderm eftersom huden är extremt torr och lite sandpappersaktig. När han duschar ska han inte använda tvål eller schampo utan bara skölja av sig så han inte torkar ut huden i onödan, går han ut ska han klä sig ordentligt så han inte blir kall. 

Han har fjällat på hela kroppen, mest tydligt på fingertopparna. Jag såg att han fjällade ända in i örongången. Jag vet inte vad jag ska tro. När han fick allergimedicin (ögondroppar och ögonsalva) så gick reaktionen i och runt ögonen ner direkt och tre läkare har sagt att de tror det är allergisk reaktion så det stämmer alldeles säkert att det var det. Ändå undrar jag... eftersom vi hade både halsfluss och scharlakansfeber runt omkring oss bland barn som han varit i kontakt med. Natalie fick en omgång där alla symptom som beskrivs på 1177's hemsida slog in, när jag såg prickarna komma så fixade jag pencillin direkt i panik en sen kväll och i stället för att blossa upp värre så gick de tillbaka (hon hade i armhålor, på bröstet och ryggen samt hela trosregionen och en bit ner på benen). Det kan kanske ha varit både och som Hugo hade? En lindrigare variant bara för att han är så stor eller för att han har ett starkt immunförsvar? Eller finns det något annat som liknar scharlakansfeber? Ja ja. Bara han blir av med hudproblemen nu också så spelar det ingen roll vad det var. Hoppas sol och bad är bra för honom.

Om någon undrar så har vi blivit instruerade att sätta in pencillin direkt om hon varit i kontakt med barn som har halsfluss eller scharlakansfeber så vi väntar inte och ser om det bryter ut utan sätter in pencillin direkt. Det beror på att dessa smittor kan vara farliga för henne i kombination med hennes sjukdom.

Kommentarer

Anonym sa…
Hej!
Kan det ha varit höstblåsor som Hugo hade?
Det ter sig nästan alltid som scharlakansfeber, men sitter ofta i munnen & även på andra ställen på kroppen. Efter ca 2-3 KAN de börja tappa naglarna på händer & fötter, håll utkik! :)

Med vänlig hälsning Jessica i Linköping

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)