Disneyland Paris dag 2

Vi frågade barnen om vi skulle åka in till Paris en dag till och skippa Disneyland men svaret var självklart nej, de ville tillbaka! Även denna dag var det oerhört varmt, om möjligt ännu varmare, så det blev en långsam dag där vi hela tiden letade skugga, ångdusch, affärer med luftkonditionering och karuseller som inte var mitt i solen. Vi fascinerades av all personal som gick runt i långklänningar och kostymer mm, hur orkade de?

En flygtur med Natalie...

och selfie i luften!

Här fick man skjuts i bilar på en bana, de var som små go-cartar med extremt dålig styrning så man studsade hela tiden emot en skena i mitten under bilen. Lite farligt för Natalie eftersom ratten då snurrade till rejält av sig själv men hon tyckte det var kul fast jag fick hjälpa till att hålla i den ibland.

Grabbarna kom ikapp oss när det blev kö!

Här en båttur inomhus där de byggt upp en minivärld att titta på, varje del verkade representera olika delar av världen. Natalies ögon var stora som tefat och jag tror Hugo tyckte det var fint också även om det inte var hans typ av karusell... :)


Vi svalkar oss inomhus med luftkonditionering och glass, sen ut i värmen igen!

Hugo hittade en liten damm där väldigt många försökte kyla av sig genom att stoppa ner fötterna, det passade bra när Natalie vilade lite i vagnen.

Vi var glada och tacksamma för att rullstolen INTE hann komma innan vi åkte, i den här värmeböljan behövdes solskyddet och liggläget på vagnen, utan den hade vi inte kunnat vara ute så mycket som vi var. Här väntar vi på paraden. Det fanns handikappområde som var inhägnat så de som har svårt att ta sig fram i folkmassorna också kunde se bra. Hela familjen fick inte gå in där så vi fick dela på oss. Lite synd att barnen inte kunde peka och glädjas av paraden tillsammans men bättre såhär eftersom Natalie inte hade sett så bra annars.

Frost var med - lycka!

High five och lyckan var stoooor, Natalie älskar Toy Story 2 och speciellt denna tuffa tjej - jiiiihaaaaa!

En mjuk kram från Nasse fick hon också, det märktes att de som deltog i parade tog sig lite extra tid vid handikappområdet, många high-five och knytnäve mot knytnäve och  kramar mm.

Kalle Anka och Musse Pigg mfl

Efter denna heta dag gick vi runt utanför området och funderade på vilken restaurang vi skulle ta. Vi stannade till i affären utanför Planet Hollywood och såg nog helt slut ut för personalen fångade vår uppmärksamhet direkt och undrade om vi skulle komma in. "Ja vi tror det, vi vill sitta där det finns luftkonditionering" och den var tydligen bäst på nedre våningen så där satte vi oss. En fördel där nere var också att det inte fanns några otäcka figurer så som det fanns där uppe (Terminator och en del monster mm). Våra barn gillar inte de där otäcka grejerna så de var mer nöjda där nere.

Våra härliga dagar var här över och dagen efter checkade vi ut och körde norrut. Vi övernattade i Köln där det var hela 39 grader varmt på eftermiddagen. Jag och Natalie hängde på hotellet och njöt av svalt rum men grabbarna tog sig en runda på stan, tittade bland annat in i katedralen. Dagen efter körde vi vidare upp mot Puttgarden för att ta färjan över till Rödby, sedan genom Danmark och vidare Helsingör-Helsingborg och hem. Det var skönt att rulla in på gården hemma och stoppa ner barnen och oss själva i våra egna sängar, alltid skönt att komma hem även om resan varit toppen!

Natalies sår mådde också bra av att få komma hem och i ett klorin-bad. En vecka utan bad gav väldigt kladdiga sår även om jag tvättat och lagt om några gånger när vi reste. Det är uppenbart att baden är en nyckel i sårläkningen. I framtiden får vi kanske ha med i beräkningarna att få till bad under resor också. Det är inte kul att tvingas avstå omkring en halv dag på en semesterresa för att bada och lägga om allt men som det ser ut just nu har vi nog inget val. Hennes sår rasade verkligen på den här resan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)