Finalloppet

Igår var det dags för Finalloppet i Skatås och båda mina grabbar sprang. Den större av dem berättar om det här...  Hugo har varit mer målmedveten med sin löpträning på senaste tiden, han och Darko har sprungit i princip varje tisdag under en period och träningen har gett resultat.

Precis före start, första gången han tävlar i den nya SAIK-tröjan!

Uppvärmning med Friskis & Svettis, Hugo står framför scenen här, hans vita ärmar sticker upp men man ser inte honom särskilt bra.

Upploppet och Hugo slet ända in i mål, på rakan här hade han sprungit om 2 killar berättade han och vilken tur att han gjorde det!

Det blev en 20:e plats och första gången han får en pokal av något slag, kolla in denna lyckliga pojk! Vi hade ingen aning om att det gått så pass bra att han skulle närvara på en prisutdelning så vi gick runt där i godan ro efter att han duschat och bytt om, kollade på Darko och hans bror när de startade och sen gick vi bara runt lite. Helt plötsligt hör vi i högtalarna "och på en 20:e plats: Hugo Tilldal, Sävedalens AIK". "Men oj, Hugo, hörde du? 20:e plats! Det var ju bra jobbat!" och så gick vi och garvade åt det tills jag insåg att fasen, man ropar ut namn på en prisutdelning, eller hur? Vad har vi missat egentligen? Så det var bara att hitta var de hade prisutdelningen någonstans och hämta ut pokalen i efterhand. 
Resultatlistan för P10 finns här. Hugo är 9 år men tävlar alltså mot 10-åringar från och med nu, det finns inte en kategori för varje årskull. När vi nu tittar på resultatlistan inser vi att han sprang i samma lopp som P12, F12, P10 och F10. Inte så konstigt att vi inte förstod att han kunde vara placerad, det såg ju ut som om mängder av barn kom före honom i mål. :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)