Glädje och sorg



En bild säger mer än 1000 ord brukar man säga, eller hur? Detta är ren och skär lycka. När sedan pappa, Hugo, farfar med flera kom åkandes från liften och såg Natalie på skidor blev hon så stolt så hon bubblade fram ett gott skratt. =)

Det är sådana som man spänner utanpå de vanliga skorna så inget nytt konstigt som skaver någonstans. Det gick bra den lilla stund som hon åkte, det var ju lite svårt så hon halkade inte runt så länge. Efter det blev det en kort promenad med stavarna i handen (bara en sådan sak, att ha ett par egna stavar - hon älskar att låna våra stavar och gå omkring med) och sedan åkte vi pulka. "Spring mamma, spring" har jag hört några gånger idag... Bra med lite motion men fullkomligt livsfarligt när pulkan hinner ikapp i en backe och nästan fäller en. Inga olyckor dock, det gick bra.

Mindre bra gick det när hon här hemma skuttade omkring och småsprang i stugan. Jag hann säga "spring inte" två gånger och sen halkade hon så klart omkull. Det stora såret i rumpan som hon slog upp några dagar innan jag skulle resa bort en hel vecka i höstas gick upp igen. På ena skinkan var i princip hela såret öppet igen men på den andra var det lite mindre. Vi får helt enkelt hoppas att det håller sig så och inte växer. Det är dock väldigt besvärligt med större sår i rumpan, det är svårt att få förbanden att sitta kvar där man placerar dem och dessutom kommer det avföring i såret varje dag vilket är extremt smärtsamt att tvätta bort. 

EB kastar en svart skugga över de roliga dagarna. Det är så jävla frustrerande. Nu kommer hon inte få åka skidor något mer eftersom det gör jätteont att sätta sig på såren. När hon tappar balansen på skidorna så sätter hon sig och jag hinner inte alltid fånga henne i luften. Vi får se hur mycket pulka hon kan åka. Och vad finns då kvar? Vi skulle också åka till en "Terme" och bada någon dag men det får vi också hoppa över. Hon har förutom det nya såret i rumpan ett helt öppet knä som kladdar. Det kan bli en jobbig vecka detta.

För några veckor sedan hade hon en riktig blåsstorm. Både munnen och "de vanliga ställena" på kroppen var totalkass. Jag tänkte att det var lika bra att få det avklarat så kanske allt kan vara något så när helt när vi är på semester men det blev inte riktigt så. På julafton ramlade hon också och skalade av hud på revbenen och upp mot armhålan men det kanske jag redan berättat om? Eller så ville jag bara hoppa över det och dela med mig av de roliga händelserna... 

Kommentarer

Bettan sa…
Jäkla skräp, rent ut sagt.. :/
Vilken skitsjukdom det är. Tänk om man hade kunnat svinga trollspöet..
Skickar stora kramar och hoppas att sista veckan blir bra!
Kram
Anonym sa…
Håller tummarna för att det inte blir nåt mer nu och att ni får ha en fortsatt trevlig semester! Natalie såg onekligen nöjd ut på skidorna =).Kram Märith
Linda sa…
Åh stackars lilla Natalie Tyvärr är det ju sånt som följer med denna vidriga sjukdom. Skönt att de börjar bli lite större och börjar få lite förståelse.

Men du får hälsa Henne och säga att hon såg ut som ett proffs på skidorna. Kalla får akta sig...

Heja Natalie!
// Linda

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)