Full fart denna vecka

Vi har en innehållsrik vecka, Darko var i Stockholm måndag-tisdag och jag ska till Oslo torsdag-fredag. I söndags eftermiddag ringde en förälder från förskolan för att berätta att deras barn har fått charlakansfeber. Det hade brutit ut under helgen men barnet var på förskolan på fredagen och det var ju Natalie också. Det är toppen att så många föräldrar är så vänliga och berättar vilka smittor deras barn får så vi kan vidta de åtgärder som behövs - vi är väldigt tacksamma! 

Vi bestämde oss för att vänta och se ifall något bryter ut på Natalie och vid första tänkbara symptom så blir det en penicillinkur. Måndagen gick bra, inget alls, bara en pigg och busig unge. I morse vaknade hon med halsont och när jag tittade i halsen på henne såg jag att det var lite lite rött och svullet längst bak i svalget. Vi chansar inte i ett sådant läge, vi har fått instruktioner av en välrenommerad professor att sätta in penicillin om hon har utsatts för halsfluss eller charlakansfeber. Det är skönt att ha en sådan instruktion att gå på så vi slipper tveka och undra om vi har gjort rätt eller ej. Om jag minns rätt så är detta Natalies fjärde penicillinkur så vi har hittills inte hamnat i den sitsen att vi behöver oroa oss för att det blir för många heller.


På apoteket hittade jag denna termometer som hålls i luften framför pannan så man slipper trycka någonstans på kroppen. Ändtarmstemp är uteslutet, öron gör ont och risken är att man skadar örat. Vi har en som man håller emot pannan som jag köpte på Claes Olsson för ett par år sedan. Den fungerar också ganska bra men ger lite svajiga resultat. Denna ska enligt förpackningen bara avvika på 0,2 grader.

Det drog ut på tiden på apoteket, kö som alltid. Klockan sprang iväg så jag lovade barnen McD till middag för att slippa börja laga mat när jag kom hem. Om jag vetat hur segt kön i driven gick här i Partille denna kväll hade jag åkt hem i stället eftersom det hade gått på ett ut tidsmässigt och barnen hade fått ordentlig mat.

Natalie skulle ändå äta välling direkt efteråt så henne gick det ingen nöd på. Hugo däremot åt, tog en dusch och sen kom han till mig "mamma jag är hungrig". Som att äta luft... Turkisk yoghurt med lite smaskiga mättande saker i så somnade han gott sedan.
Nu håller vi tummarna för att det inte bryter ut något på Natalie. Lite svid i halsen räcker tycker jag, ge oss inget mer skit nu! Hugo sa något så roligt igår. Halvvägs genom middagen utbrister han "får vi inga grönsaker idag?!". På tallriken låg pulled beef som jag hällt lite grädde över och värmt på i stekpannan tillsammans med mos. Moset var gjort på broccoli och ärtor... ha ha! :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)