Helgen så långt

I fredags när Natalie hade lagt sig, grabbarna med varsin dator och lurar, jag kollar på TV. Så sällskapliga vi är då... ;) Hugo spelar ett mattespel som de kör på skolan, Penningborg heter det. Kul att han gillar det så mycket så han kör det hemma också!

Lördag eftermiddag blev det väldigt mycket dans efter att Natalie bett Darko sätta igång musik på TV'n (spotify via datorn). Först körde de fullt ös som ett discogolv men sen ville Natalie dansa pardans. "Nej Hugo, du ska ha handen här, jag vet för jag har sett det på dansfilm". Vi fick hjälpa till med handgreppet närmast kameran eftersom de först flätade fingrarna men det andra hade hon koll på, hennes hand på hans axel och hans bakom hennes rygg. Så söta!

Sen körde hon disco blandat med balett, hon har kollat en del på Barbie och de rosa balettskorna på YouTube... Låt efter låt och helst skulle jag filma också, hon var helt svettig efteråt!
Jag har lagt upp ett dansklipp på Instagram om du vill kolla, full fart kan jag lova! Om du sitter vid datorn så klicka på Instagramlänken högt uppe till höger på sidan så ska du hitta det där. Har du Instagramappen i din telefon så heter jag @jtilldal. :)

Grattis på fars dag!

Det blev tröjtema i år, en stickad myströja och två t-shirtar.
Just nu sitter de och leker tillsammans. Det växlar mellan att han skissar en teckning och hon fyller i med färg till att de hjälps åt vid dator och surfplatta, jätteduktiga på att samarbeta för en gångs skull! Hela helgen har gått i det temat faktiskt, bra samarbete och gott humör. De älskar helgen för då händer två saker: de får kanske efterrätt om de ätit duktigt, de får något slags godis på lördagen (också under förutsättning att de äter och inte bråkar för mycket) och de får spela surfplatta och dator (Natalie får spela surfplatta när vi lägger om på onsdagar också). 

Hugo är läxfri torsdag-lördag, också något han ser fram emot så klart. På söndag efter lunch sitter han med matte och diverse övningar och försöker göra klart allt sådant eftersom kvällarna efter skolan går så himla snabbt (och han är tröttare då). Läsläxan plus läsning i Pruttpulver-boken kör han söndag-onsdag och alla läxor lämnas in på torsdagar. Har du också en veckoplan så läxorna hinns med och görs vid ett bra tillfälle?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)