Intensiv lördag

I torsdags ringde telefonen, det var min systerson - barnens kusin - som var i stan och ville komma förbi en snabbis och säga hej. Så mysigt att han kom! Det blev kramkalas, barnen berättade vad som var nytt och spännande i deras liv och Johan tog en kopp kaffe med oss innan han stack iväg för att plocka upp kompisarna. De skulle på Liseberg och sen Summerburst. (Jag är sladdbarn så mina 2 äldre syskon är 13 och 15 år äldre och har vuxna barn.)

Några timmar senare ringde syrran "vi tänkte komma förbi i morgon kväll om det går bra?" - rena familjehelgen med andra ord! De var nere över helgen för att spela golf på Öjared och kom förbi oss för lite umgänge och mat fredag kväll. Mysigt! I husbilen fanns Nisse till barnens stora lycka....

På promenad med Nisse :))

I dag var det så en intensiv lördag för familjen som började med Hugos första friidrottstävling. Det var Sävedalsspelen på Slottskogsvallen och Hugo deltog i längdhopp, kulstötning och 60m. Längdhoppet gick okej, han kom någonstans på mitten av gänget (men alla får medalj så klart). Han var lite missnöjd med att inte spräcka 3-metersgränsen, längsta hoppet mätte 2,99! Filmsnutt finns på instagram men jag missade helt att ta några vanliga kort. Kulstötningen gick väl mer eller mindre åt skogen enligt Hugo. På uppvärmningen stötte han längst sa han men när det var tävling tror jag nerverna spelade honom ett spratt, en stöt gick utanför och de andra två var lite kortare än på uppvärmingen så där kom han på den nedre halvan i resultatfältet. En mycket besviken kille som kände att han kunde bättre. 60 meter var han nog nöjd med i alla fall, han kom trea i sitt heat. Så här i efterhand är han nog nöjd med dagen, det är skönt att ha första tävlingen avklarad. :)

Natalie och jag missade dock 60 meter för hon skulle på kalas. Det var Molly som fyllt fem som hade danskalas och detta har Natalie sett fram emot något enormt! 

Molly hade nästan likadan klänning som Natalie, hon hade den blå modellen av den som Natalie har på bilden. Jag fotade dock inte då utan mot slutet när Molly fått alla presenter och en av presenterna var dessa fantastiska rosa danskläder. Kolla så stolt hon är!

Fick en bild på finaste gullfia ensam också innan hon sprang vidare. Det var dans och mycket annat bus, stora lokaler så barnen sprang runt en hel del, även Natalie sprang mycket. Det var kul att se henne slappna av och släppa spärrarna och rusa runt hon också. Annars backar hon lite för hon är rädd att skada sig när det är lite trängre och alla blir stimmiga eller så är det vi som hejdar henne. Här var det dock okej att springa så det var full fart!

Bästa tecknet på att kalaset var kul, det tog 5 minuter i bilen så hade hon somnat - med godispåsen i handen! Hon behövde den sömnen så jag körde en omväg hem för att hon skulle få sova lite längre. Hon brukar alltid vakna när bilen stannar annars.

Det är ett rododendronår i år, de blommar som aldrig förr. Den här rosa är fantastiskt vacker just nu så jag passade på att ta en bild och då ville Natalie vara med. Intill den står en mindre med ljuslila blommor (dessa två passar egentligen inte ihop alls om du frågar mig men så är de planterade i alla fall). Natalie ville så klart ta en bild vid den lila också och den blev bra på ett annat sätt......

Precis när jag tryckte så hördes ett surr bredvid Natalie och det var en humla som mumsade i en av blommorna precis bredvid där Natalie stod. Hon är jätterädd för allt som surrar så bilden blev ju jättekul! Ha ha ha! Sekunden senare var hon på väg därifrån, springandes... :))

I kväll har vi varit hos vänner på födelsdagskalas. Vi blev bjudna på god middag och gott umgänge, himla mysigt! Barnen hade också jättekul. Vi är i den där åldern nu när såna här kvällar består av lika många barn som vuxna så det är fullt ös på barnen. Allt gick bra även här, tack och lov, så det var två trötta barn vi fick i säng i kväll. Hugo var faktiskt tröttare än Natalie för ovanlighets skull. Nu sitter jag och Darko i soffan och sippar på ett glas vin och kollar vad som bjuds på TV, just nu Rambo II. Nostalgi! :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)