Universeum

Förskola och skola är stängda ett par dagar och idag var jag och barnen lediga tillsammans. Vi stack till Universeum! Det är mysigt att titta på alla djur och kul att leka en stund på de två våningarna med testapå-aktiviteter av olika slag. I dag visste jag så klart att det skulle bli mycket folk pga höstlovet så vi hängde på låset vid tio i morse då de öppnade.

Tyvärr gjorde Natalie sig illa efter bara en kvart. Helt oväntat försökte hon sätta sig på en sten innan jag hann stoppa henne, hon halkade och skalade av hud i rumpan. Det gjorde riktigt ont, hon fläkte loss hud på båda skinkorna, så efter det var hon trumpen och satt en hel del i vagnen. Det var dock bra att hon satt i vagnen lite mera eftersom det var så mycket folk där inne.

Trots att vi var tidiga så hann det bli ett kaos framåt lunch då vi var i regnskogsdelen. Det är då man blir irriterad på en massa saker.
Varför tar så enormt många hissen trots att de har två friska ben att gå med så vi som måste åka hiss får vänta i 15 minuter när vi ska byta våning i regnskogen?
Varför är folk så stressade så de bara trycker sig fram utan att överhuvud taget se sig för?
Varför står föräldrar med en mobil i handen i stället för att hålla koll på sina små barn som vankar omkring och gör hyss för att få uppmärksamhet?
Varför kan vuxna inte tänka ett steg längre och försöka förstå att mitt barn sitter i vagn av en viktig anledning i stället för att muttra "måste man köra in en barnvagn också där det är så trångt"?

Jag kan inte utbilda hela omgivningen i vanligt folkvett och sjukdomen EB när jag är ute på kul upptåg med mina barn för då förstör jag min egen och barnens dag helt. Men jag var bra nära att släppa ut en ramsa vid flera tillfällen, framför allt när damen vid ormterrarierna beklagade sig över att jag körde fram Natalie till ormarna inne i trånga hörn. Om jag inte haft några spärrar så hade jag troligen skrikit rätt ut "HON SITTER DÄR FÖR ATT HON SKADAR SIG ANNARS OCH HON HAR OCKSÅ RÄTT ATT FÅ SE PÅ DJUREN HÄR INNE!" men som sagt så la jag band på mig. Men först stannade jag till, backade ett halvt steg, drog in luft för att bemöta hennes sura kommentar. I stället suckade jag och gick vidare. Nära var det. Morr.

Barnen sa efteråt att det finaste och roligaste där inne var fjärilarna, gullisar.

Aporna var också intressanta så klart.

Mellanmålet bestod av kokt ägg och en bit ost. Mätta och glada fortsatte vi till rymden mm.

Astronaut-Hugo!

Jätteskoj att göra bubblor!

Natta, Natta - kolla vad jag har byggt!

OJ! Där rasade allt då magnetismen stängdes av.

Hon köade tålmodigt i säkert 20 minuter för att få sitta omkring 2 minuter på en hästsimulator. Lycka, nu har hon travat! "Jag ska jobba med hästar precis som du gjorde mamma!" Nja...

På eftermiddagen var det två trötta barn som först spelade lite dator och sedan kröp upp i soffan och kollade film en stund. Natalie ville att jag skulle sitta där och kramas med henne men jag föreslog att hon skulle mysa med Hugo i stället och det gick båda två med på. Söta! Sämre bildkvalité då jag tillfälligt använder min gamla Iphone, Samsungen är inlämnad eftersom den stänger av sig hela tiden.

Kommentarer

Linda sa…
Oj vilket ställe ni varit på. Dit vill jag oxå åka. Får bli till sommaren...

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)