Sår mellan fingrarna (starka bilder)
Vi har brottats med ett besvärligt sår mellan fingrarna länge nu. Det började egentligen med en mindre blåsa långt upp på fingret och en liten på insidan av handen precis i övergången mellan finger och handflata (där man brukar få valkar om man grovjobbar). Den på insidan blev lite infekterad och jag fick lägga på Betnovat för att få bukt med den. Jag tror inte att den infektionen försvann helt, kanske pga att huden var lite förtjockad och salvan kom inte riktigt ner under där problemet var. Till slut så hade dessa två blåsor mötts på mitten, allt blev infekterat och såret växte snabbt.
Idag har hon fått vara utan bandage och vantar på händerna ett par timmar för att lufta det här jobbiga såret lite. Hon tycker det är lite heligt att gå runt utan något på händerna, tar det mycket försiktigare och säger bestämt nej när jag säger att vi måste ta på bandage snart. Dels är jag rädd att hon ska ramla och skala av hud, dels måste det på en remsa mellan fingrarna så såret inte läker ihop fel och fingrarna börjar växa samman.
Knät har läkt till 50% ungefär och gör inte lika ont längre, det var ju på tiden... Vi är hemma eftersom Natta har jobbig hosta och en hel del snor. Jag tror inte hon har feber idag men det har kommit mitt på dagen eller på eftermiddagen de senaste dagarna så vi får väl se hur det blir idag. Själv har jag en jobbig hosta kvar men är mycket piggare idag efter en dag i soffan igår.
Kommentarer
Hoppas att ni kryar på er ordentligt nu med alla förkylningar och infekterade sår!
Och om den vitlöksspäckade kycklingen:
Ja, det är verkligen jättegott! De dofterna som sprids frå. Ugnen är helt oslagbara! Jag kryddar med peppar, salt, chili, och timjan innuti kycklignen. Blandar massa skalade vitlöksklyftor med bacon och pressar en kvarts citron på det hela, stoppar in allt i kycklingen, inkl citronbiten.
Rotsakerna varierar men palsternacka, morot, kålrot, rödbeta och svartrot brukar ingå och ibland några potatisar, men Labbe tål inte för mycket potatis, så ofta utesluter vi det. Riven vitlök, salt, timjan och olivolja på och in i ugnen. När det är ca 10 kvar slänger vi ofta på lite bitar av zucchini, paprika, champinjoner och röd och gul lök på och rör om. Det kan bli ganska fuktigt när köttet ligger uppepå, så jag gläntar lite på ugnsluckan ibland och så får grönsakerna ligga kvar i ugnen medan köttet får vila under folie på skärbräda en stund.
Jag sparar skyn som blir i ugnsformen, blandar med grädde och just till kyckling häller jag i någon deciliter coca cola och kryddar lite med salt och peppar. Men även tzaziki är supergott till och fyllningen lägger jag upp i en skål och serverar till också. Vitlöken blir ju så söt och god när den är ugnsbakad! Mmmmmm!
Kram!
Tänker på den smärta jag haft när min PPP varit som värst med köttsår i handflator och på fotsulorna och tänker att jag är lyckligt lottad som kan behandla det så att det mattas och tidvis till och med försvinner helt. Och de depressioner som drabbat mig när man mått som sämst.
Hon är så tapper eran lilla flicka.
Massa kramar
Tack för alla peppande kommentarer!
Kram Jenny