Natalies 3årskalas

I går var det dax för det efterlängtade kalaset! Natalie har pratat om kalas länge eftersom hon sett Hugo bli bjuden på några och det ser ju så klart spännande ut att få inbjudan, slå in paket och sen komma hem glad med en påse gotter i handen... :)

Natta har haft kalas ända sen hon fyllde ett, då kombinerade vi det med inflyttningskalas. Förra året var det småkusinerna och några vänner till oss med barn som fick komma. I år var första gången som vi bjöd kompisar från förskolan! Det var stort kan jag lova, de är en liten kvartett på hennes avdelning som är lika gamla och de andra tre kunde lyckligtvis komma. Natta sken som en sol när hon gång på gång under veckan sa "L ska komma på mitt kalas". L är bästisen som hon leker mest med på förskolan, kanske just för att han är den av småttingarna som verkligen förstått att man måste vara försiktig när man leker med henne. Det är inte lätt för de som är två år eller däromkring att hejda sig så de inte krockar med henne eller låta bli att rycka leksaker ifrån hennes händer osv men L klarar det galant och honom gillar hon..! Bäst av allt är att han bor på samma gata som vi så förhoppningsvis kommer de kunna leka lite utanför dagis och så småningom skola också kan man hoppas.

Natalie är igång och öppnar paket och i år tyckte hon verkligen att det var spännande plus att hon kunde riva upp dem lite bättre själv utan för mycket hjälp. Dock fanns det små händer här och var bland gästerna som gärna ville ge en hjälpande hand, det är ju kul med paket! :)

Här ser vi en nöjd tjej som visar upp vad hon valt att bjuda på för mat; korv och makaroner. Vi har lite traditionellt ofta kört korv med bröd på barnkalas här hemma men Natta gillar inte korvbröd av någon outgrundlig anledning. När jag frågade i veckan vad hon ville ha på kalaset så svarade hon stensäkert "kov och makajonej" och det var nog inget dumt val, barnen tryckte i sig. Vi vuxna fick dock med bröd.

Hugo som är inne i den där peridoden när alla tänder ska bytas ut äter på de mest konstiga sätt nu för tiden och plötsligt är man tillbaka till mat runt hela munnen på vår stora kille. Nån som känner igen fenomenet kanske..? :)

Här har vi det söta lilla födelsedagståget som drar med sig ljus och en siffra, det är så gulligt och Natalie tyckte verkligen om det!

Här sitter hon och bara myser av att alla andra står upp och sjunger för henne.

Tårta skulle hon inte ha på kalaset heller, nej då, sandwich-glass skulle det vara. Också här var hon mycket bestämd och hennes små gäster verkade gilla sandwich de med så hon hade valt en bra meny.

När kalaset var slut stannade familjen J kvar, Sofia är min gamla jobbarkompis från förra jobbet. Hon och hennes familj bor i Onsala så det är en bit att köra vilket gör att man måste planera lite mer seriöst om vi ska få till en träff, det gör att det inte blir så himla ofta. Desto mer efterlängtat! :)

När det var dags för dagens huvudperson att sova så fick vi sällskap i badrummet. Hugo och Sofias dotter Jasmine sjöng blinka lilla stjärna där för Natalie när jag stack blåsor på två fingrar och ett knä. Finaste Hugo sjunger alltid just den när hon sticker blåsor. Efter en vers på den så bad Natta om att få höra Manboy och därefter Popular. Eric Saade genomsyrar vår vardag och det är bara att gilla läget...

Efter att hon lagt sig var det dags för Melodifestival och nu har iaf Hugo en ny favorit: Sean Banan! Jag får erkänna att vi skrattade så tårarna rann åt honom, fasen va knäpp han är och vilken text det var på den låten! Ha ha ha! Hugo var besviken över att han inte tog sig till final och Jasmine var besviken över att även Timotej slogs ut.

Vem håller du på i finalen? Jag hoppas nog på Loreen men anar att Danny kommer ge henne en god match. Vem vinner..?


Kommentarer

GretaG sa…
Grattis Natalie på 3-års dagen! Vad roligt med ett eget kalas där man får bestämma vad som ska ätas och så få presenter på det!

Hos mig blir det 3-års kalas i augusti när barnbarnet fyller :-)
Emelie sa…
Grattis Natta! Gött med blev och vad söt hon är!!! Kram
Unknown sa…
Vad härligt att kalaset blev lyckat! Hon strålar ju verkligen! :-) Just 3-årskalaset är ju stort, då är de ju så stora, så de kan se fram mot, längta och planera! Molly har längtat sedan Theo fyllde i höstas och nu är det "bara" två månader kvar... ;-)

Kram

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)