40årsfest


Emil bjöd på 40årsfest i lördags. Det är en av Darkos vänner från skoltiden, killen med alla Lekia-butiker som jag berättat om ibland. Han och hans familj bort ute på Orust på en mysig gård och ordnade en sådan där familjär fest som alla oavsett ålder har jättetrevligt på.

Vi fick se hans föräldrar visa upp hur man vallar får, de har både får och vallhundar. Först med röstkommando...

...och sedan med en slags vissla. Det var jättekul att få se, det går att göra så mycket säger jag som inte kan något om sånt där. Hålla ihop flocken, dela den, föra ett får från den ena gruppen till den andra osv. Jättekul att få se på faktiskt!

Natalie stod utanför staketet och balanserade på en stock. Darko mumlade bredvid mig att vi borde ta ner henne därifrån för tappar hon balansen eller trampar ner framför stocken får hon fårstaketet i ansiktet. Ja jag vet men ibland måste man bara låta henne göra helt vanliga saker fast man står där ett par meter bort med halvt magknip för man ser alla uppslitna sår som kan uppstå...

Hugo kastade frisbee, spelade fotboll, studsade studsmatta mm

Natalie körde skottkärra hela eftermiddagen, sparkade lite på sin mjukare plastboll och studsade studsmatta några korta omgångar. Hon studsar i bättre balans i år än förra året, kanske skaffar vi en snart, hon vill verkligen ha en nu. Vi har varit tveksamma eftersom hon ofta skadar sig när hon studsar men nu när hon har bättre kontroll så är det en bra motionsform för henne.

Vi bjöds på god mat i två omgångar och fika där emellan i deras fräscha lada (där de hade sin bröllopsfest för 5 år sedan).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)