Blöjavvänjning på trotsig fyraåring

Vi har nog hållit på i ett halvår nu tror jag och det går inte bra. Hon totalvägrar att ens försöka vissa dagar och andra dagar springer vi dit och sätter henne 20ggr men inget bajs kommer. Att kissa på toan är absolut inga problem alls, hon har till och med testat att sova utan blöja och sen kissar hon när hon går upp på morgonen. Inga bekymmer där men bajsandet. Det har ju varit ett problemområde ända sedan hon var liten bebis och det har gjort fruktansvärt ont. Tyvärr är det svårt att veta hur ont det gör nu för hon är smärttålig, kanske gör det lite ont varje gång trots att det ser helt och läkt ut i rumpan.

Eftersom det är så himla svårt att få till det så satte jag mig vid datorn och plockade upp traditionella google och hittade detta. Jag tycker det låter logiskt alltihopa och faktum är att jag redan förut sagt åt henne att man alltid bajsar inne på toan, oavsett om man har blöja på sig eller inte. Så nu kör vi på det från och med idag. In till toan och även om hon har blöjan på sig så ska hon upp på toastolen och vänja sig vid att bajsa i den positionen. Jag är så enormt trött på allt småbajsande. Vissa dagar byter vi 6 blöjor med en matsked i varje för att hon inte vill släppa ut alltihopa på en gång.

Vi får väl se hur det går. Har du några tips du vill dela med dig av?

Kommentarer

Carola Paro sa…
Vet inte om det är något för Natalie men vi använde oss i alla fall av "pottborgarmärke". Varje gång det kom något i toan/pottan fick de ett klistermärke som sattes upp på ett papper som vi tejpat upp på insidan av toadörren. Efter tio märken fick de en present, något som de verkligen ville ha. Det fungerade bra. När de fått in lite rutin och vana gick toabesöken av sig själva, till slut glömde vi alla av klistermärkena och vips, så var blöjan borta! Så, en present som hon verkligen vill ha, efter ett bestämt antal gånger på toan/pottan, kan locka.

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)