Morgongympa, shopping och innebandy

Det pratas en hel del träning här hemma, Darko tränar rätt intensivt och Hugo tränar för närvarande inte mindre än fyra sporter. I lördags morse åkte mattan fram för vi skulle visa Hugo någon övning som vi pratade om och Natalie nappade direkt - jag ska träna! Nedan ett axplock av bilder från hennes bitvis yogainspirerade "pass"!






Tog en tur till Allum för lite småhandling, skönt att Polarn o. Pyret har lite fler färger att välja på nu bland de supermjuka hipster-trosorna. Tjejen i kassan sa att detta är troligen deras mest populära modell just nu, dit och köp vetja så de fortsätter att sälja dem! För dig med extra känslig hud så tipsar jag dig att känna på den nedre kanten på trosan, det finns nämligen en modell som ser likadan ut som den på bilden ovan men den har en mer gummibandsaktig kant som inte alls är lika mjuk.

Ett nytt mjukt nattlinne med platta sömmar fick det bli också eftersom de gamla börjar bli små.

Lördag kväll var det dax för innebandymatch och en stolt Hugo fick dagen till ära dra på sig kaptensbindeln.

Partilles pojkar -05 lyckades slå Lerum med 8-0 och de var så himla lyckliga! Vi har sett sådana siffror på resultattavlan förut men då har de haft målen emot sig så gissa om de var stolta över sin seger?! Det var jättekul att se dem spela, de fick till passningsspelet riktigt bra så motståndarna fick jaga boll. Efter en stund började målen trilla in... :)

Söndag morgon vaknade båda barnen genomförkylda, Hugo värst, så det fick bli en lugn dag utan träning. De har fått vara hemma måndag och tisdag, vi hoppas på att släppa dem till skola och förskola i morgon onsdag. Om inte smittorna härjar för mycket. Vi har hållit Natalie hemma en del det sista då det gått magsjuka och diarré i omgångar på hennes dagis, både på huset och på hennes avdelning. Nu är det skolan som berättat att det går både magsjuka och svinkoppor i Hugos klass och parallellklass så vi vet inte om vi vill att han går dit i morgon. Det är lurigt det där, man måste ju liksom jobba också. 

Den genomsnittliga familjen är bara hemma med sina barn när de är jättesjuka och sen lämnas barnen till skola och förskola igen när de återhämtat sig tillräckligt. Vi är hemma med våra friska barn också när vi tycker att andras barn är för sjuka. Jag måste dock tillägga att vi har mestadels mötts av stor förståelse från andra föräldrar, det finns till och med de som ringer oss i hemmet och berättar vad kompisen har fått för smitta. Föräldrar till både Hugos klasskompisar och Natalies förskolekompisar berättar att de stannade en extra dag hemma för säkerhets skull för att smittorisken säkert ska vara förbi. En pojke i Hugos klass kom fram till mig i höstas och frågade "Är det sant att Hugos lillasyster kan få stora sår i halsen om hon blir förkyld? Min mamma sa att jag absolut inte får gå till skolan när jag har jätteont i halsen för då kan jag smitta Hugo som smittar henne." All information vi gått ut med på föräldramöten har verkligen gått fram, folk förstår hur viktigt detta är för Natalies hälsa och framtid.

Vi är enormt tacksamma mot alla er som är så hjälpsamma och är försiktiga med de smittsamma sjukdomarna, tack tack tack!

Kommentarer

Susanne sa…
Oj, vad jag blir imponerad av de här barnen och deras föräldrar!!! Vad skönt att de förstår och respekterar det där med smittorisker, min erfarenhet är annars att folk liksom rycker på axlarna och inte bryr sig, ens när det gäller magsjuka som är det mest smittsamma viruset vi känner till i nuläget (bland de som finns ute i samhället då, alltså).
Jenny sa…
Förstår precis vad du menar Susanne och de människorna finns runt oss också, visst är det så. Men jag ville för en gångs skull lyfta fram alla de som faktiskt bryr sig och tänker på oss, vi har märkt att det är rätt många som gör det! 100-procentigt blir det nog aldrig. :)
Jenny

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)