Tandhygienist och paket på posten

Vi kämpar på intensivt med Natalies munhälsa. Hon träffar tandhygienisten ungefär en gång per månad för att få hjälp att göra rent samt bolla idéer om hur vi bäst gör rent i hennes mun hemma och vilka produkter vi ska använda. Nästa gång blir det tandläkaren som tar en titt igen och sedan blir det tandhygienist igen någon dryg månad efter det. När vi är där putsar hon rent där hon kommer åt och vi tittade lite på tandsten också. Nästa gång ska hon försöka peta bort tandstenen lite försiktigt, men det går inte att göra det utan att nudda tandköttet så det är stor risk att Natalie får lite ont efter det, vi får se hur det går.

Sedan Natalie började gå regelbundet hos tandhygienisten så har hon verkligen lärt sig allt vad det innebär. Hon sitter själv i stolen och gapar på beställning, ibland bara ett litet gap och ibland ett större beroende på var det ska kollas och grejas. Hon är verkligen duktig på att ta instruktioner och gör precis som hon ska, bra jobbat! Coola tigerbyxor va? Hon är mycket stolt över dem kan jag avslöja. :)

Vi bestämde oss för att fortsätta med tandkrämen vi haft rätt länge eftersom den innehåller både fluor och klorhexidin. Vi använder den blå tandborsten TePe Special Care i huvudsak men sedan kompletterar vi med en liten barntandborste som inte är så mjuk för att gnugga rent på tuggytor och eventuellt på insidan av framtänderna om det går. Jag ska testa den rosa jag hade hemma men om den inte fungerar får jag kika på babyutbudet på ICA. Den måste vara riktigt liten men ändå en vanlig tandborste. Jag har köpt Aftex som vi ska testa också i stället för Gengigelen som vi misstänker att Natalie fick en reaktion av. Båda lägger sig som en skyddande hinna över slemhinnorna.

Vi bestämde också att vi ska börja använda smärtlindring vid tandborstningen vid behov för att alltid kunna borsta med tandborste. Hon har haft en period med mycket sår på insidan av kinderna och då går det knappt att borsta. De dagar det inte går har Natalie fått gurgla Paroex i stället men den mekaniska gnuggningen på tänderna behövs verkligen så därför testar vi denna variant vid problemperioder från och med nu.

Härom dagen kom det ett paket i brevlådan och Natalie blev överlycklig! Det är Jinna som sytt denna härliga klänning i en av Natalies favoritfärger gult med fjärilar. Den var lite stor så jag ska köpa ett band eller ett skärp som matchar så hon kan börja använda den ändå. Hon ville helst inte vänta men den flaggade lite på henne så hon får vackert vänta tills mamma hittat något lämpligt att hålla den på plats med. Brevet har Natalie sparat på sitt rum, post i brevlådan med hennes eget namn på är heligt... :)

Kommentarer

Linda sa…
Söta Nathalie! Gjorde den lite större med tanke på sömmarna. Mina tjejer har som du vet fler i den modellen och de älskar dem. Hoppas ni får en fin helg i Göteborg.
Kram Linda

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)