Söndagsfix och hemsk blåsa (varning)

Darko har rivit väggar och jag har planterat blommor i trädgården. Natta och jag åkte till Blomsterlandet och köpte jord, blommor och en glass vilket var dagens höjdpunkt! Vi fick också med oss ett par liter jordgubbar hem som vi mumsade i oss ikväll.

Kolla in det nöjda leendet på Natalie som fick hjälpa till att dra en av väskorna in på terminalen igår! Farfar hade pratat med dem förut idag och Hugo hade det toppen, hjälper farmor att plocka allt som mognat: jordgubbar och körsbär bland annat. Natalie har pratat om honom flera gånger, hon undrar om vi inte ska hämta honom snart och blir jättebesviken när vi säger att det är länge kvar.

Nedan en gräslig blåsa som kanske inte alla vill titta på så varning för den.




När vi lämnat Hugo vid passkontrollen så gick vi ut för att vänta på avgång och det var nästan en timma kvar. Solen värmde och vi stod vid ett stängsel mellan två byggnader och pratade med ett par som också skulle vinka av någon. Natalie var sitt vanliga busiga jag och for omkring som en vessla och vi tjatade. "Spring inte, ta det lugnt, du får jätteont om du snubblar på asfalten" osv. Det är trist att tjata och vara efter som en skugga men det behövs. Efter ett tag sa jag till Darko "äh, skit i det, låt henne springa då så får vi hoppas att det går bra". Det gjorde det inte som man kan se ovan. 

Trots att hon har skydd på händerna, precis på det området som hon slagit sönder, så går det oftast sönder när hon ramlar på asfalt. Det är som om händerna och knäna bara hugger i stenhårt när hon ramlar på asfalt. Maximal friktion. Hon hade jätteont innan vi stack den här hemma, vågade knappt använda handen, så vi anade att det var något stort där under bandagen. När jag stack den så skrek hon som aldrig förr, hysteriskt ledsen och rädd för smärtan. När vätskan pyser ut så vill hon bara kramas, krypa upp runt halsen på oss och bara hålla i sig samtidigt som hon gråter och skriker. Det måste göra fruktansvärt ont. Jävla skitsjukdom.

Idag har jag lagt om den och då hade den fyllt upp sig till max igen. Oftast räcker det inte att sticka på några ställen när blåsan är så stor men samtidigt vill man inte öppna upp för mycket i onödan. Idag klippte jag dock sönder den på två ställen så den inte kan fylla upp igen. Resultatet blir att sårvätskan rinner rätt ut i stället och två timmar efter omläggning när hon la sig så hade det redan börjat vätska igenom. Det blir omläggning i morgon bitti igen. Mer smärta. Jävla skitsjukdom.

Hon slår sig så mycket nu, många gånger per vecka, och det är inte utan att man undrar om det är så här det ska vara nu med denna totalt tanklösa lilla vilding. Om det fortsätter i den här stilen så kommer hon få väldigt mycket problem, det är helt klart. Åter igen börjar jag fundera på om man ska kolla upp möjligheterna att få hjälp med avlastning. Ja det tål att tänkas på, är ju inte jättesugen men ändå kanske det vore det bästa.

Kommentarer

Anonym sa…
Ja fy det var nog den värsta jag har sett här på bloggen.. Stackars lilla, vilken grym jä-la sjukdom! Kram Märith
Anonym sa…
Aj aj aj, stackars lilla Natta! Gör ont bara att titta. Kram Chatrin
Bettan sa…
Usch, stackars liten. Och du är grym!
Man försöker föreställa sig hur det skulle vara att behöva ställas inför det här men det är svårt. Alla lappade, klistrade knä och annat, glutenmagar och infektioner är ju ingenting mot detta.
Önskar att jag kunde stötta!
Kramar
Iwona sa…
Åhh stackars Natalie. Ett tag slog Gaston upp sina händer så där hela tiden. Den var nästan öppen en hel sommar . Handen hann knappt läka innan de var dax igen för en sån där blåsa som tar hela handflatan. Men nu (peppar peppar) har de lungnat sej på händerna kanske för han inte snubblar lika lätt när han är lite äldre, eller för att han är snuper snabb att vända händerna när han faller.Hoppas så att de läker fort och att de inte blir infekerat för då gör det också så ont. Stor kram!!
Jenny sa…
Tack för peppande kommentarer!

Skönt att höra Iwona att Gaston klarar det bättre nu. Jag börjar verkligen undra hur mycket hon ska ramla och hur länge men det känns tryggt att Gaston som bara är ett år äldre inte slår upp lika ofta nu!

Kram till er allihopa!
Anonym sa…
hittade nått intressant, ungefär motsattsen för din dotterns sjukdom?

http://www.svtplay.se/video/31260/barn-pa-sjukhus-29-3-18-30

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)