Trixiga omläggningar

När jag satte dit Mepiform på insidan på Natalies finger valde jag att sätta en smal remsa Mepitac-tejp runt fingret för att hålla den på plats. Det fungerade så pass att allt satt kvar men när jag lossade på tejpen idag så visade det sig att det var rött och irriterat under, nästan sårigt på ovansidan på fingret. Mepitac har en snäll yta precis som alla "Mepi-produkter" men den är inte stretchig så alltså blir det spänt när hon böjer fingret och det i sig skadar huden. Efter lite klurande så klippte jag till en bit Mepitel Film i formen av ett H. När jag var nöjd med den så insåg jag att när jag drar bort skyddsplasten så kommer filmen bara korva ihop sig till en liten hög. Det blev en riktigt trixig omläggning där jag drog loss en liten bit skyddsplast, klippte bort den, fäste den fria biten film och sen drog bort lite till skyddsplast osv. 
Resultatet blev bra! Ena "benet" på H'et ligger tvärs över handens insida, mitten på H'et är precis i vecket och det andra benet på H'et har virats runt fingret. Jag tycker det är rätt kul att trixa med sånt, det bor en liten tekniker i mig och när jag fått till det kan jag betrakta min skapelse med ett tillfredsställt leende. Kanske lite tramsigt men som sagt tillfredsställande!

Filmen syns nästan inte men på långfingret, precis över det röda området och över den mittersta leden på fingret sitter den.

Under hakan ser det just nu ut så här. Såren efter repet som hon skrapade sig mot när hon lekte på båten på sjukhuset läker ganska snabbt. Varje dag smörjer jag i omgångar med vaselin när sårskorporna är hårda. Det håller dem lite mjukare och såret läker snabbare. Efter ett par dagars smörjande brukar de lossna som den till vänster på bilden har gjort.

I svanken får Natta med jämna mellanrum små sår som gör mig nervös. Jag är supernoga med materialval och att hålla koll på dem så de inte växer. Ryggsår och bröstsår gör mig nervös för det kan bli sådana där som är öppna länge om de blir stora och besvärliga. Vi talar om svårläkta sår som är öppna i flera år. Det beror på att man ligger och sover om nätterna och trycket stör sårläkningen. Hon hade ett stort på bröstet för 1-1,5 år sedan och det var verkligen besvärligt att få det att läka.

Skrapsåret på benet är läkt sen ett tag tillbaka men förra gången hon badade så slängde hon undan den mjuka filten hon sitter/ligger på uppepå skötbordet. Jag orkade inte tjafsa om det utan lät henne sitta på plasten eftersom jag inte tänkte på det där nyläkta såret som har fjärilstunn hud. När hon suttit en stund hade huden sugit fast och när hon flyttade sig så blev det en radda småblåsor i området. Hon har haft Transfer på men idag tog jag Mepitel Film i stället. Vi får se om det är en plats på kroppen där filmen kan sitta kvar några dagar eller om den släpper vid blöjbyten och klädbyten.

Den här glada lilla bustjejen har käkat upp sin mammas tålamod idag. Det busiga leendet är bara en fasad. Där bakom bor ett riktigt trotsmonster som kommer ut med jämna mellanrum och driver sina föräldrar till vansinne! :) Allt vi kan tänka på är "hur ska det gå i tonåren"?! Storebror var lättare att tas med i den här åldern även om han trotsade på en hel del han med. Natalie har bara lite mer power bakom allt hon säger och gör. Ögonen blir mörka, ögonbrynen krokiga och hon låter enormt barsk på rösten när hon delar ut sina order och när hon säger NEJ! JAG VILL INTE!  och allt vad vi nu får höra här om dagarna. Undrar vem hon fått det där temperamentet ifrån?! Ha ha ha! Inte är det från mig iaf!

Kommentarer

Maria sa…
Hej! Jag är Ssk inom barnsjukvård och lär mig jättemycket om sjukdomen och sår genom att läsa här! Tycker du är superduktig! Kram Maria
Jenny sa…
Hej Maria, det är jättekul att höra att du lär dig saker genom att läsa bloggen, det är en av mina målsättningar med skrivandet!
Kram Jenny

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)