Darkos 40årsfest i bilder!

Till fördrink serverades Slovenskt bubbel ur trelitersflaskor, samma bubbel vi hade som brudskål på bröllopet. Smaken var lika god som då men den bubblade inte riktigt så mycket som den borde. 5,5 år liggandes gjorde väl sitt. Darko fick även ta till korkskruv då den åldrade korken gick sönder trots att han verkligen lirkade försiktigt. 
Till detta crostini med tapenad samt oliv/salami/ost på tandpetare. De små stjärnorna är glasmarkörer som jag köpte på Cervera. Trots att glasen var märkta var det en person som letade intensivt efter sitt glas många gånger under eftermiddagen/kvällen, inga namn nämnda men vi har nära blodsband.... Ha ha!
Men vad är det ni har köpt?! Är det verkligen killarna från Top Gear? Ska jag få köra flera coola sportbilar?!

Nöjd jubilar, en klockren present som hans älskade fru letat upp!
Lite av det som dracks, babybadbaljan fick bli isbalja! :))
Förutom detta fanns det så klart en massa vin, många valde en av de vita Slovenska vi bjöd på.

Buffébordet, den kalla delen. Längst bort pain riche, mozarella med tomat samt sallad. Strax innan vi började äta så tillkom det varma i form av potatisgratäng, skaldjurspaj och kycklingpaj.
Kallskuret från charken samt dubbelmarinerad fläskfilét, oerhört gott alltihopa! Darko har lagt upp det kallskurna på det stora fatet, visst har han lite känsla för form?
Fullt i vardagsrummet med två stora bord, 28 personer trängde vi in och det gick bra.
Från andra hållet "allihopa titta hit nu"! Hoppas att det är okej att ni fick vara med på bloggen, jag vill så gärna visa hur vi hade det under festen!
Två glasstårtor från Lejonet och björnen, browniekakor och hallonsås. Till det kaffe och där bakom skymtar likörer och annat smarrigt. Vi köpt några mellaneuropeiska sorter i vintras när vi var i Slvenien: Travarica, Slivovitz och Borovnicevec som är i tur och ordning gjort på gräs/örter, plommon samt blåbär. Nyttiga grejer med anda ord! Ha ha! Själv höll jag mig undan från nubbarna, det blir så vingligt annars... Sen är jag inte så förtjust i ren starksprit, jag föredrar vin och smarriga drinkar.
Tack alla ni som kom och var med oss på festen, alla ni som deltog på presenten och tack för all hjälp jag fick under kvällen! Det är mycket att plocka med när man bjuder på mat till så många så jag fick många hjälpande händer under eftermiddagen och kvällen som hackade gurka, värmde pajer, kokade kaffe, bar disk osv osv. Tårtorna är köpta och självklart också det kallskurna men resten har jag lagat/bakat och jag är så himla glad över att allt blev så lyckat! Det är kul att ställa till med fest men arbetsamt så visst blev jag glad över alla fina ord om mat och allt annat runt omkring.

Ett stort tack också till Cissa med familj som tog hand om Natalie och Hugo mellan 12 och 17 ungefär. Tack vare den insatsen kunde jag hålla fullt fokus på förberedelser och även gästerna när de ankom. Lagom till vi satte oss och åt kom juvelerna tillbaka och det funkade jättebra!

Kommentarer

Anonym sa…
Låter som en lyckad fest! Hälsa o gratta från oss! Kram Märith
Unknown sa…
Oj, så massa gott!! Det ser ut att ha varit en toppenfest! :-)

Sv. Ludvig mår bra nu, han var på sluttampen på sjukan när han kom tillbaka till oss men han var fortfarande inte helt kry och framför allt behövde han någon extra dag för att hämta sig igen men enligt hans pappa måste man ha över 38 graders feber för att få stanna hemma från skolan, oavsett hur man mår i övrigt. Han har skickat iväg Ludvig med magsjuka, "han har ju ingen feber"...

Kram
Fia sa…
Hej!
Låter som våra män gillar samma saker:) Min fyller okcså 40 snart och jag undrar var du hittade för rolig present? Min gubbe älskar Top gear så jag är mer än nyfiken eftersom jag letar efter en bra present till honom:)
Kram Fia
Emelie sa…
Stort grattis till Darko! Ser ut att vara ett mycket smaskigt kalas!! kram
Jenny sa…
Hej Fia!
Vi samlade ihop till ett presentkort från Live it på den här upplevelsen. Kika in på länken nedan så hittar du mer info. Det finns olika varianter på denna och sedan finns det en massa andra än just Live it också om man googlar runt lite. :)
Hälsningar
Jenny
http://www.liveit.se/upplevelser/upplevelsepresenter-top-gear-airfield

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)