Läkarbesök på Handkirurgen

I tisdags åkte jag och Natalie in till Sahlgrenska för återbesök till läkare och arbetsterapeut. Jag tycker att det har fungerat bra med skenan och Nattas finger har inte försämrats. Läkaren såg mer än så. Innan vi börjat med skenan så kompenserade hon stelheten i yttersta leden med att vika upp fingret extra mycket i leden vid handflatan när hon greppade saker, det har hon slutat med. Det innebär att skenan har gjort sitt jobb och hjälper hennes sämsta finger en hel del, så skönt!!

Vi kommer fortsätta använda skenan varje natt även om det är okej med "permis" ibland. Hon brukar slippa om hon är sjuk eller om hon har en blåsa på handen som sitter dumt till och kan ömma mot skenan.

Efter att ha träffat läkaren träffade vi arbetsteraputen som tillverkat skenan. Hon bytte ut kardborrebanden och de stretchiga banden men själva skenan räcker några månader till även om Natta vuxit lite. Efter sommaren kommer vi få göra en ny större modell.

Jag visade upp en bok som EB föreningen fått ett visningsexemplar av; Occupational Therapy in Epidermolysis bullosa. De gillade den skarpt och bestämde direkt att de ska beställa ett eget exemplar. Boken är en sammanställning i bild och text över bland annat hur man behandlar motorikproblem, tillverkar skenor, följer utvecklingen av händer och fötter, övningar mm. Den är jättebra och jag rekommenderar den varmt!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)