Middagstips 1: Ugnsgratinerad torsk med stuvad blomkål och skirat smör

Hej,
Tack för förtroendet, jag skall försöka ge några tips på vad vi äter till frukost och middag och som Natalie kan äta utan besvär. Natalie klarar av att äta visa saker som t ex riktigt mört kött som and med EB inte klarar. Recepten jag kommer lägga ut är på mat och som hon klarar och som både hon och storebror tycker mycket om.

Dagens middagstips: Ugnsgratinerad torsk med stuvad blomkål och skirat smör, riktigt uppskattat av stora som små. Notera att baconen i den gräddstuvade blomkålen blir mjuk när stuvningen är klar.




4 ports
Ingredienser:

Ugnsgratinerad torsk
900g-1kg torsk
2-3 dl riven ost
2 msk pesto (grön eller röd beroende på vilken man gillar, jag brukar göra egen grön pesto)
salt, peppar

Gräddstuvad blomkål
1 blomkål
1 pkt bacon
1 vitlök
1-1,5 dl grädde
lite riven ost
persilja
salt
en skvätt soja

Skirat smör
100 g smör
1/2 citron
3-5 kapris

Gör så här:
Skölj av torsken krydda och bred ut pesto med en sked och smörj hela fisken. Strö över ost och ställ in fisken i ugnen på 200g i ca 25min avsluta gärna med lite grillfunktion.

Hacka upp bacon och fräs knaprigt, när baconen nästan är klar tillsätt hackad vitlök och fräs ytterligare en liten stund. Tillsätt skivad blomkål och lite extra smör, krydda, ost och stek tills blomkålen är mjuk. Tillsätt grädden och sojan och låt sjuda i ca 5 min. Servera med att toppa lite färsk persilja.

Smält smöret och tillsätt hackad kapris och pressa i citron. Klart för servering!

Smaklig måltid!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)