Frukost/Lunch/Mellanmål-tips: Banan-Kesopannkakor
Ingredienser:
8-10 små men mättande pannkakor
4 ägg
1 ekologisk banan
1-2 msk psylliumfrön
1 tsk bakpulver
1 dl hasselnötsmjöl alt mandelmjöl
1 dl grädde
4 ägg
1 ekologisk banan
1-2 msk psylliumfrön
1 tsk bakpulver
1 dl hasselnötsmjöl alt mandelmjöl
1 dl grädde
250 g keso
Blanda ihop allt med en stavmixer eller visp, stek i kokosolja alt smör. Stek på mellanvärme och lägg ut smeten så att de blir lite större än plättar ej över hela stekpannan för då blir svårt att vända dem. Man får vara lite flink när man vänder pannkakorna. Jag kör i en mindre stekpanna se bilden ovan.
Blanda ihop allt med en stavmixer eller visp, stek i kokosolja alt smör. Stek på mellanvärme och lägg ut smeten så att de blir lite större än plättar ej över hela stekpannan för då blir svårt att vända dem. Man får vara lite flink när man vänder pannkakorna. Jag kör i en mindre stekpanna se bilden ovan.
Servera med vispad grädde med ev lite vaniljpulver och blåbär alt hallon.
Modifiering: Tillsätt kardemumma, vaniljpulver, kanel eller blåbär i smeten, blir jättegott.
Kommentarer