Middagstips 2: Slovensk potatissallad



Idag frågade jag barnen vad vi skulle ha för tillbehör till dagens lax. Jag fick snabbt svar av dottern att hon ville ha bučno olje (dvs pumpafröolja) och potatis med andra ord en slovensk potatissallad. Potatissalladen passar perfekt som tillbehör inte bara till fisk utan även till grillat eller till en god köttbit.

Notera: Skalet från tomaten kan fastna i halsen, det går lika bra att göra salladen utan tomat. Notera även att den skivade löken kan vara ett problem, viktigt att hjälpa till att skära den i små bitar vid servering. Löken kommer inte vara stark vilket många tror. Den blir bara mjuk och sätter en god smak.

Slovensk potatissalladIngredienser:
5-6 stora potatisar
1 gul lök
pumpafröolja
äppelcidervinäger
olivolja
salt
peppar
vatten
ev några tomater

Skiva löken så fint som möjligt, salta rikligt i en bunke. Låt allt dra i ca 30 min. Under tiden koka potatisarna. Låt potatisen kallna och skiva därefter ner den i bunken. Peppra och tillsätt vinäger och oljorna (1- 2msk av varje). Blanda ihop och tillsätt kallt vatten så att potatisen blir krämig. Det går utmärkt att även blanda ner lite tomat, det ger en fin touch på salladen. Smaka av och tillsätt ev lite mer salt. Den här potatissalladen passar även perfekt till grillat eller panerad kyckling.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)