Oj vad vi strider, trots trots trots...

2,5 år gammal, vilken fantastisk ålder.... Ja, jag är ironisk.

Natalie och jag har seriösa strider varje eftermiddag när jag hämtar på dagis. Det är som att det är ett måste för henne. Oftast handlar det om att hon inte vill gå själv, hon vill bli buren överallt. Då kommer striden mellan dagis och bilen eller mellan bilen och skolan när vi hämtar Hugo. Idag drog hon igång redan inne på förskolan.

Hon skulle inte ta på sig skorna, inte ta på sig jackan, inte gå därifrån. När jag väl brottat på skor och jacka (det är en utmaning att tvinga på kläder på ett barn med EB kan jag lova) så skulle hon inte ut genom dörren, inte följa med alls men sen plötsligt skulle hon springa fort före och slänga sig på vagnen och... ja du fattar. Helt hysteriskt och hon skrek som besatt. En fröken kom precis ut genom en av de andra avdelningarna och hon hojtade nåt jag inte hörde. "Va?" "Vill du att jag ska hjälpa dig?" Jösses, hur illa såg det ut egentligen....? ;) Piu!

Sen bråkar hon med Hugo, tar det han leker med och springer därifrån, slår honom... Hon krigar tappert varje kväll när hon ska sova. Kort sagt gör hon allt hon inte ska och vill inget som hon ska. Strider om allt. För allas skull så hoppas jag att denna vansinniga trots lägger sig snart för det kommer säkert leda till en massa skador och för att jag är inte byggd för detta. Jag blir skitarg till slut när tålamodet tar slut och den pedagogiska föräldern kastar in handduken och skriker tillbaka på henne.

Positivt idag är att vi har inte stuckit en enda blåsa och hon somnade efter övertalning i sin egen säng. Nu (två timmar senare) ligger hon i och för sig i vår säng igen så vi får inte heller ikväll gå och lägga oss i en tom säng... Men men. Det går nog över innan tonåren eller?!?!

Kommentarer

veronica amiri sa…
hahaha ja skrattar för min Aliyah e likadan o både ja o mannen hoppas innerligt att d lägger sig innan trotsålder... fy för annars ;) dessa små liv.. tänk ja fyller 30 i januari o HAR redan gråhår som ja får färga... vilken ångest hihi kram på er <3
mia sa…
....sen blir dom tonåringar...suck...
Fummlan sa…
Jag gissar att det håller i sig till de blir tonåringar och å ska vi ta det istället. Kanske blir så när man har envisa mammor ;) Skämt åsido så har vi det likadant men minus EB. Om du inte har läst i Barnaboken av Anna Wahlgren så rekommenderar jag den varmt. Hon har en del konstiga idéer men just när det gäller trots har jag fått lite mer förståelse för varför de trotsar och så. Jag använder den lite som en uppslagsbok. Har haft mycket hjälp när det gäller matvägran också. Kolla in den ;)
Jenny sa…
Jag får nog erkänna att jag får lite konstig magkänsla när nån pratar om Anna Wahlgren efter vad man hört om den där boken. Men jag har inte läst den själv så jag kan inte säga så mycket egentligen. Jag får väl låna den av någon och bläddra lite.

Jag försöker att tänka att det är helt naturligt och Natalie är frisk på den punkten plus att det går över. Men när man har en storstrid vid varje hämtning varje dag så tappar man tålamodet kan man väl säga. :)

Jenny
Fummlan sa…
Ja det är verkligen som om någon suger all energi ur en. Man vill ju bara vara en glad och mysig mamma och så står man där och gapar efter en halvtimmes tjatande ;)

Massa styrkekramar

Frida

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)