Mycket lek!

Det har varit en händelserik dag idag för barnen. Vi fick besök av Simon som är Hugos kompis sen spädbarnsåldern, vi är goda vänner med hans föräldrar sedan innan dess. 
Vi började med att sticka till Kviberg och kolla lite på Gothia cup. Grabbarna var bara måttligt intresserade, vi tror de längtade efter lek! Det blev en timmas koll på fotboll ungefär plus en korv med bröd innan vi körde hemåt igen. Natalie verkade vara nöjd med vad som helst just då, hon var på bra humör och bara hängde med, med ett leende på läpparna. Mest spanade hon efter fotbollsspelare med lila fotbollsskor! :))

Hemma sparkade de boll på vår gräsmatta men fick ta skydd för regnet ett par gånger så till slut gav vi upp och gick in i stället. Grabbarna byggde legoflygplan och helikopter och Natalie pärlade. Efter det drog de igång och lekte flygplats och det tror jag de höll på med i bortemot två timmar! Natalie var där och saboterade ett par gånger men på det stora hela gick det bra. Hon fick kolla på film sen så grabbarna fick leka ifred. 

Förutom detta har de även hunnit med att spela på datorn och xboxen så det har varit full fräs hela dagen. I kväll låg de i Hugos rum och snackade och skrattade gott! Skratten kom mer sällan och sen blev det tyst... :)

Natalie har en ny favoritfrisyr och det är en liten fläta på varje sida så hon slipper få håret i ögonen men bak hänger håret fortfarande löst. Varje morgon säger hon "mamma, jag vi ha såna flätor som hänger" och jag frågar "som du hade igår?" och hon svarar ja. Sötfia, vi får se hur länge det håller i sig. :)

Hon passar väldigt bra i den frisyren, blir så himla söt när håret kommer bort från sidorna av ansiktet... Notera också det rosa glitterskärpet runt midjan. Det har hon på sig varje dag oavsett klädsel, en riktig superfavorit. 

Hon fick leka utan vantar på eftermiddagen vilket hon verkligen gillar. Här ovan knappar hon på en mobiltelefon och ringer till farmor och farfar. Överläppen har läkt och näsan är snart fri från sårskorpor den med. Det läker fint, som det alltid brukar göra i ansiktet. Förmodligen för att det får vara öppet och lufta sig hela tiden. Tänk om vi hade kunnat tillämpa det på hennes knän. De är för närvarande fruktansvärda med stora, råa, öppna köttsår, helt utan hud. För att få det att läka la jag på PolyMem som rensar såren på ett suveränt sätt. Igår kväll hade hon så ont efter att hon somnat att hon vaknade om och om igen. Vi gav smärtstillande och la om knäna med annan taktik, massor med zink och enbart Mepilex som är lite mer flexibelt i materialet, och sen sov hon gott resten av natten. 

Skit att det inte funkade med PolyMem'en. Den är faktiskt suveränt bra till svårläkta sår och jag använder den regelbundet men eftersom Natalies jobbiga sår sitter på de mest rörliga lederna på kroppen så ställer det enorma krav på förbandets flexibilitet. Jag brukar kunna kombinera förbanden genom att klippa PolyMem "så smått" som möjligt, i samma storlek och format som såret och sedan lägga på Mepilex eller Mepilex Transfer uppepå för att hålla det på plats och för att täcka sårkanterna. Det brukar gå bra men inte denna gång, tyvärr. Jag vet inte riktigt varför men i stället för att såren började vätska sig och rensas som de brukar så blödde de ovanligt mycket och gjorde väldigt ont. Stackars älsklingen. :(

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)