Trädgårdspyssel mm

I eftermiddags fick vi besök av en familj vars barn går på samma förskola som Natalie, de gick på samma avdelning innan Natalie blev flyttad. Deras dotter är ungefär lika gammal som Natalie och de har skitkul ihop! Hugo busade med storebrorsan som är ett par år yngre än honom och de hade också jättekul. Innan Hugo la sig i kväll sa han att han hoppas att han får leka med E snart igen. Natalie somnade med ett leende på läpparna när jag sa "visst hade du kul idag när S var här och lekte". En lyckad eftermiddag för alla. :)

När vi gick ut i förmiddags för att röja lite i trädgården kom Natalie lunkandes efter fem minuter och sa med allvarligt ansikte "mamma, det är faktiskt INTE kul att spela fotboll". En halvtimma senare när jag kommit igång med att beskära djungeln framför vår ytterdörr såg det ut så här på baksidan... Det var kanske trots allt lite kul att sparka boll med brorsan. I bakgrunden syns för en gångs skull vårt hus i stället för grannens. :)

Darko går loss på en buske på baksidan som nästan nådde fram till vår balkong. Jag har inte koll på vad den heter men den brukar vara "brinnande" gul på vår/försommar. Det kommer den kanske inte vara nästa år för jag tror man måste beskära direkt efter blomning.

Här klippte jag ner ett jättesnår som låg mot hus och balkong och det blev en del att ta rätt på.

Vi fick också för oss att ta bort grinden vid trappan och nu är den stora frågan om Natalie kommer respektera att hon inte får gå ner för trappan själv eller ej. Vi har präntat in i henne att hon måste gå med någon när hon går ner men ibland om grinden stått öppen har det hänt att hon gått ner själv ändå. Det går ju bra både uppför och nerför trappan men barn är barn och de glömmer att ta det försiktigt så vi är skiträdda att hon ska snubbla och rulla nerför trappan. Anledningen till att vi ändå tog bort den är att hon har listat ut hur man öppnar den. Man måste hålla in en knapp samtidigt som man lyfter handtaget men det var tydligen inte svårt nog för idag öppnade hon den och sa direkt med stolt röst "titta, jag kunde!!". Det känns inte meningsfullt att ha den där längre om hon ändå kan öppna den. Rackarbarn, för smart för sitt eget bästa ibland!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)