Borås djurpark

I dag tog vi en sväng till Borås djurpark tillsammans med våra goda vänner från Kävlinge. Det blir den sista roliga aktiviteten innan semestern är förbi för denna gång. Barnen hade jättekul, det fanns många många djur att titta på och förutom axplocket nedan såg vi bland annat järv, pingvin, påfågel, struts, olika sorters apor, lejon, gepard, noshörning osv...

Två tiggande giraffer. Savannen som de går på är ganska renäten på växtlighet, bara kort kort gräs finns kvar. Har man lång hals så sträcker man den så långt ut man kan för att nå några goda löv som åskådarna slänger fram.


Natalie kollar girafferna och de andra djuren på savannen.


Tiggande elefanter fanns det också, lång snabel är praktisk att använda när man vill repa gräs eller fånga det som barnen slängde till dem.

Hugo var ett av barnen som matade!

En älg som kom ut ur sitt hus för att dricka lite vatten.

Natalie redo för en ridtur, spännande!! Det var första gången...


Hugo satt på hästen bakom när vi tog promenaden runt med ponnyerna. Själv är jag en gammal hästtjej, växte upp med egna hästar. Nu för tiden håller jag mig undan eftersom jag blev allergisk. Det gick bra idag, inga nysattacker alls. Å andra sidan rörde jag inte hästen heller, gick bara bredvid och passade så Natalie inte skulle tappa balansen. :)

Kommentarer

Bettan sa…
Härliga bilder! :)
Nanna sa…
Underbart att tjejen kan få uppleva så mycket. Även om man förstår att det krävs extra planering och arbete så backar ni ju inte utan ungarna får verkligen ett innehållsrikt liv. Ni är härligt positiva!

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)