Extremt gripande dokumentär

För dig som läst bloggen ett tag blir detta en repris från april i år. Jag delar dokumentären igen eftersom den är så oerhört gripande. Jag gråter varje gång jag ser den...

Detta är Jonathan Pitre som är 14 år och bor i Ottawa. Han har precis som Natalie recessiv Dystrofisk EB, en mycket svår variant och han har det väldigt mycket tuffare än Natalie har det. Vi tror inte att hon kommer ha den mängden öppna sår på sin kropp när hon är 14 år men jag kan absolut relatera till omläggningssituationerna. De är så modiga och tåliga våra fjärilsbarn, smärtan som Natalie går igenom när vi måste plocka av förbanden och bada henne är vissa gånger gräslig. Det är inte lätt att vara den som lyfter på förbanden och ser smärtan förvrida hennes ansikte men det är lika imponerande varje gång att se hur hon tar sig igenom det och strax har ett leende på läpparna igen och börjar leka med sina leksaker i badkaret. En riktig fighter!

Se dokumentären, inte bara för att se smärtsamma omläggningar utan även Jonathans styrka, beslutsamhet och fantastiska inställning till livet. Se dokumentären också för att den är så oerhört välproducerad, fantastiskt gripande som sagt. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)